Un alpinist utilitar, la un pas de a se prabusi in gol de la etajul 11 dupa ce o pensionara din Galati a inceput sa-i traga de corzi

news

pensionara, galati, alpinist utilitar, coarda, violenta, fatada, bloc turn

Un incident socant a avut loc in Galati, la finele saptamanii trecute. Un angajat al unei firme de alpinism utilitar a fost la un pas sa se prabuseasca in gol de la etajul al 11-lea dupa ce o femeie a gasit de cuviinta sa-si manifeste violent nemultumirea fata de lucrarile care se executau la fatada imobilului.

Scenele s-au petrecut in cartierul Tiglina 1, la un bloc turn. O echipa a unei firme de alpinism utilitar din Braila se afla la imobilul respectiv, la solicitarea asociatiei de proprietari, care dorea sa faca o lucrare. In timpul inspectarii imobilului, unul dintre alpinistii utilitari, un barbat de 50 de ani, a coborat in rapel de pe acoperis, dupa ce si-a montat toate corzile necesare. Ajuns in dreptul etajului al 11-lea, alpinistul nu si-a mai putut continua misiunea.

”In momentul in care alpinistul utilitar aproape ca ajunsese in dreptul etajului 11, un proprietar de la etajul al optulea a prins cu mana cele doua corzi ale alpinistului si a inceput sa traga de ele cu brutalitate. In acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost rasucit, bruscat, fiind in imposibilitatea de a urca sau cobori. Toate persoanele aflate in acel moment pe terasa, minim cinci barbati, printre care presedintele blocului, administratorul si clientul care a solicitat lucrarea, au tipat la persoana de la etajul al optulea sa dea drumul corzilor. Persoana nu a dat drumul niciun moment la corzile alpinistului, care, cu ultimele forte, a reusit sa actioneze dispozitivul de coborare ca sa intre in prima fereastra deschisa a blocului”, a declarat unul dintre colegii alpinistului, martor la cele intamplate.

Alpinistul care a scapat teafar in urma acestei teribile experiente a fost cel care a sunat la 112, solicitand interventia politiei. Un echipaj de la Sectia 2 a constatat ca cele sesizate se confirmau si ca proprietarul de la etajul al optulea era de fapt o femeie in varsta de 71 de ani. Gestul pensionarei care a actionat intr-o maniera extrem de violenta si iresponsabila si care nu a dat curs solicitarilor disperate ale celor prezenti de a inceta a fost sanctionat doar cu un avertisment, femeii punandu-i-se in vedere sa nu mai faca asa ceva pe viitor, scrie cotidianul local Viata Libera.

Un incident aproape similar s-a petrecut in urma cu 12 ani, la Constanta, cand un barbat de 62 de ani a taiat cordelina unui alpinist utilitar care lucra la izolatia blocului, nemultumit fiind ca ii strica lucrarea facuta inainte si ca ii sunt murdarite geamurile. Alpinistul a cazut in gol circa zece metri si a supravietuit miraculos, cu mai multe leziuni, doar pentru ca, in cadere, a plonjat pe niste cabluri de internet care au atenuat impactul cu solul. Pensionarul a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor calificat si a fost obligat sa ii plateasca alpinistului despagubiri morale de 40.000 de lei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: