Un alt „competent” dat afara de Ciolos a fost adus inapoi in guvern de PSD. A devenit numarul doi in Ministerul Justitiei

politica

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a semnat, luni, decizia de numire in functia de secretar general al Ministerului Justitiei a lui Ion Claudiu Teodorescu, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial.

Ion Claudiu Teodorescu a mai lucrat ca expert parlamentar in perioada 2004-2012, iar in august 2012 a fost numit prefect de Gorj, functie pe care a detinut-o pana in ianuarie 2014, scrie news.ro.

Ulterior, a devenit secretar general adjunct in Ministerul de Justitie, dar a fost eliberat din acest post in decembrie 2015, de catre fostul ministru de Justitie, Raluca Pruna. In februarie, plenul Senatului l-a numit in Consiliul National de Integritate, la propunerea grupului PSD.

Jurnalistii din Gorj spun ca Teodorescu are o „relatie personala cu prim-ministrul Victor Ponta care a facut din el expert guvernamental, prefect de Gorj, secretar general adjunct in Ministerul Justitiei”.

„De asemenea, Teodorescu ar avea multe legaturi dubioase de afaceri cu protipendada din Gorj. „Familia actualului secretar general in Ministerul Justitiei are in proprietate o firma, SC Vectromk SRL, iar prin intermediul acesteia mai multe benzinarii in judet. Gurile rele spun ca acestea ar apartine prim-ministrului Ponta, dar certa din toata aceasta teorie este relatia de prietenie dintre Teodorescu si mai multi afaceristi, mai ales din zona Motru, cu suficienti bani, cat sa-si poata permite numirea unui sef al politiei, mereu la comanda lor. N-ar fi putin lucru pentru fostul prefect de Gorj si nici pentru prietenii sai sus pusi in conditiile in care vor preluarea puterii in organizatia judeteana a PSD, iar sa fii seful unui judet nu inseamna intotdeauna actiuni legale asa ca ar prinde bine o atitudine toleranta a organelor statului”, scrie jurnalistul Neli Matei in 2015.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: