Un american a primit azil politic in Belarus: „Este taramul fagaduintei”. El este acuzat de FBI de 6 infractiuni comise in timpul asaltului de la Capitoliu

externe

Un barbat din California cautat de FBI pentru rolul sau in revolta mortala din 6 ianuarie 2020 de la Capitoliu tocmai a primit azil in Belarus, potrivit presei de stat belaruse.

„Cetateanul american Evan Neumann a primit statutul de refugiat in Belarus. Documentul i-a fost inmanat astazi in Departamentul de Cetatenie si Migratie al Directiei de Afaceri Interne a Comitetului Executiv Regional Brest”, se arata intr-un comunicat difuzat de agentia de stiri BelTA, citata de The Daily Beast.

„Ma simt in siguranta in Belarus. Este liniste, imi place in aceasta tara. Astazi traiesc sentimente amestecate. Ma bucur ca Belarus a avut grija de mine. Sunt suparat ca am ajuns in aceasta situatie, ca in tara mea natala au existat astfel de probleme”, a declarat Neumann, citat in comunicat.

Neumann, in varsta de 48 de ani, a fost acuzat de sase infractiuni diferite in luna iulie a anului trecut, printre care intrare cu violenta si agresiune asupra unor ofiteri de politie. El era deja in libertate, dupa ce si-ar fi vandut casa si ar fi fugit mai intai in Ucraina, iar apoi in Belarus, in august anul trecut.

In noiembrie, el a aparut la televiziunea de stat din Belarus cerand azil politic si spunand o poveste nebuna despre cum a navigat prin „mlastini” si „nisipuri miscatoare” – precum si printre serpi si mistreti – pentru a ajunge pe taramul fagaduintei care (potrivit lui) este Belarus.

In interviu, Neumann a spus ca incercase sa „faca America mareata din nou” si ca a mers la Capitoliu in acea zi de dragul copiilor sai.

„Nu cred ca am comis vreo infractiune. Una dintre acuzatii a fost foarte suparatoare. Se presupune ca am lovit un ofiter de politie. Acest lucru este lipsit de temei”, a declarat el.

El a continuat spunand ca a cerut „protectie guvernamentala” in Belarus din cauza „persecutiei politice” cu care se confrunta in Statele Unite, care a implicat publicarea de catre FBI a unei fotografii cu el si chestionarea familiei sale cu privire la locul unde se afla.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: