Un american in Ucraina: „Am eliminat sapte tancuri rusesti, o fost o zi lunga, baby!”. Sotia lui: „Sunt super-mandra de sotul meu, este eroul meu”

externe

Un veteran militar american care si-a parasit casa din Connecticut pentru a se oferi voluntar pe frontul din Ucraina sustine ca a ajutat la distrugerea a sapte tancuri rusesti impreuna cu fortele ucrainene.

„In regula. Pana acum, am eliminat sapte tancuri rusesti, dupa o lunga lupta cu focuri de arma am preluat controlul zonei”, a declarat James Vasquez, un veteran al armatei americane si antreprenor in constructii, intr-un videoclip distribuit pe pagina sa de Twitter.

„In acest moment vom vedea ce a mai ramas. Cativa ramasi, ii scoatem afara si ne oprim, a fost o zi lunga. A fost o zi lunga, draga”, a spus el.

„Pentru cei care ma corecteaza cu privire la tancuri. Stiu ca unele sunt vehicule blindate. Pur si simplu nu am vrut sa intru in semantica, dar iata cateva tancuri pentru a va face sa va simtiti mai bine”, a scris Vasquez.

Potrivit feed-ului sau de pe Twitter, Vasquez a plecat de acasa din Connecticut, a ajuns in Polonia pe 15 martie si a intrat in Ucraina a doua zi pentru a ajuta fortele ucrainene sa lupte impotriva trupelor rusesti. Pe 18 martie, el a fost trimis pe linia frontului din Lviv, potrivit The Guardian, citat de Newsweek.

Intr-o alta postare, Vasquez a spus ca este singurul american pe care l-a vazut in zona sa.

„Nu vreau ca masinaria de propaganda rusa sa spuna ca exista un batalion de americani. Sunt aici singur, din proprie initiativa, in mod complet voluntar”, a precizat el.

„Ma simt de parca as fi intr-o vacanta spectaculoasa si foarte periculoasa”, a scris Vasquez pe Twitter dupa ce a parasit SUA.

Intr-un alt tweet, Vasquez a spus ca nu a putut dormi in asteptarea luptei cu fortele rusesti.

„Fiecare atrocitate, fiecare crima de razboi, fiecare civil nevinovat care este ucis zi de zi ii face pe toti cei de aici sa fie mai motivati sa lupte”, a spus el.

Sotia lui Vasquez, Tina, a declarat pentru DailyMail.com ca acesta a efectuat doua misiuni in Irak si una in Afganistan.

„Este in ADN-ul sau” sa se alature luptei din Ucraina, a declarat ea pentru publicatia britanica.

„M-a abordat, a venit la mine dupa serviciu si mi-a spus: „Trebuie sa vorbim, nu pot sa ma uit la televizor, trebuie sa merg sa-i ajut pe acesti baieti””, a spus ea.

„A fost o lupta pentru mine, imi fac griji in fiecare zi”, a spus Tina. „Incearca sa ma sune atunci cand poate, dar uneori nu poate, iar mintea mea devine putin ingrijorata”.

„Sunt super-mandra de sotul meu, este eroul meu si a cunoscut o multime de oameni grozavi in Ucraina”, a adaugat ea.

Peste 7.000 de cetateni americani au depus cereri pentru a se alatura fortei de luptatori straini nou infiintate in Ucraina, Legiunea Internationala de Aparare Teritoriala a Ucrainei, potrivit ambasadei Ucrainei la Washington. Ambasada a declarat pentru Newsweek ca „nu toti sunt aprobati si nu toti vor merge in Ucraina”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: