Un baiat de 9 ani a castigat campionatul european de imitat pescarusi, desfasurat in Belgia – VIDEO

externe

concurs, imitat pescarusi, Belgia, baiat, castigator

Un baiat de noua ani din Derbyshire si-a croit drum spre victorie la campionatul european al unui concurs de imitare a pescarusilor. Cooper Wallace, un pasionat de pescarusi din Chesterfield, a concurat duminica, in Belgia, in cadrul celui de-al patrulea campionat european de tipat de pescarus.

Urcand pe scena intr-un costum complet de pescarus, imitarea sa de o acuratete iesita din comun i-a adus 92 de puncte din 100, ceea ce l-a dus pe primul loc la categoria juniori. Ca parte a numarului sau, el s-a napustit asupra unui con mare de chipsuri tinut de sora sa Shelby.

„Prietenii mei de la scoala au crezut ca este enervant la inceput. Dar nu si acum. Am facut-o”, a declarat Cooper pentru The Guardian. „Am vrut doar sa fac zgomot pentru a-mi aminti ca am fost ciugulit de unul. Dar imi plac pescarusii”.

In ciuda iubirii sale pentru aceasta pasare, el a spus ca acestia „pot fi putin infricosatori” si ca odata i-au furat sandvisul. Acum mananca in siguranta unui cort atunci cand se afla pe plaja.  „Simt ca sunt pasari foarte dragute, imi plac datorita tipetelor lor”, a spus el.

Jan Seys, un biolog marin care a fost presedintele juriului, a declarat ca Cooper „a reusit sa includa mai multe tipuri de strigate in interpretarea sa si fiecare dintre ele seamana cu un strigat de pescarus adevarat intr-un mod foarte impresionant”.

„Acordam atentie timbrului, ritmului, precum si variatiei”, a spus el, adaugand ca pasarile au un „repertoriu de sunete” pentru diferite ocazii. „Castiga cel care reuseste sa capteze bine aceasta variatie si sa o demonstreze cat mai veridic posibil”, a spus el.

Exista trei categorii in competitia anuala meeuwenschreeuwen (strigatul pescarusilor) – juniori, adulti si „colonie”, care se adreseaza grupurilor de doi pana la cinci imitatori.

Un juriu format din iubitori de pescarusi acorda puncte in functie de tipat (75% din total) si interpretare (25%). Concurentilor li se spune pur si simplu sa „tipe si sa se comporte ca un pescarus”.  A fost pentru prima data cand un concurent din Marea Britanie a participat la aceasta competitie, care a avut loc in statiunea de coasta belgiana De Panne si are ca scop reducerea „frictiunilor dintre pescarusi si oameni”.

Organizatorii au declarat ca a fost nevoie de „observatie stiintifica” pentru a recrea cu acuratete zgomotul pescarusilor, iar oamenii care si-au facut timp sa observe creaturile „vor incepe sa le poarte de grija”. Seys a declarat ca judecarea concursului a fost luata in serios si ca, desi este o chestiune vesela, are un mesaj puternic.

„Este mai mult decat distractie si divertisment, este menit, de asemenea, sa starneasca o oarecare simpatie pentru pescarusi, care sunt un element esential al coastelor noastre, dar care sunt adesea denigrati ca fiind «sobolanii marii»”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: