Un barbat din Botosani planuia sa-si omoare fratele cu ajutorul cumnatei. A fost prins cand incerca sa cumpere ilegal o arma

news

Un barbat si cumnata sa, ambii din Botosani, au fost arestati dupa ce au incercat sa cumpere ilegal o arma. In urma cercetarilor, politistii au descoperit ca cei doi planuiau sa-l ucida pe fratele barbatului, potrivit focuspress.

Pe 31 ianuarie 2023, un barbat, de 34 de ani, din judetul Botosani, ar fi contactat telefonic o persoana care intentiona sa vanda, legal, o arma cu glont de calibrul 30-06.

Barbatul i-ar fi solicitat vanzatorului cumpararea armei fara intocmirea documentelor legale, motivand ca nu are autorizatie, dar a fost refuzat. Totodata, in urma cercetarilor, s-a mai stabilit ca barbatul mai contactase, anterior, 2 persoane, in vederea achizitionarii unei arme letale in aceleasi conditii.

De asemenea, din cercetari a reiesit ca in cazul in care ar fi reusit sa achizitioneze arma, barbatul si cumnata sa ar fi intentionat sa-l omoare pe fratele sau, motiv pentru care, in cauza, a fost sesizat Tribunalul Botosani, sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa la omor calificat.

Pe 9 martie, politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, cu sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani – Serviciul de Investigatii Criminale au efectuat 3 perchezitii domiciliare intr-un dosar avand ca obiect infractiunea de tentativa la nerespectarea regimului armelor si munitiilor si au pus in executare 2 mandate de aducere.

In urma perchezitiilor efectuate la domiciliul barbatului si al cumnatei sale, au fost descoperite si ridicate 2 telefoane mobile si inscrisuri cu valoare probatorie.

Barbatul a fost retinut, pentru 24 de ore, condus si incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare

Preventiva Constanta, urmand ca astazi sa fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, cu propunere de arestare preventiva, pentru 30 de zile.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: