„Un baron local este implicat in racolarea romanilor pentru abatoarele din Germania”. Deutsche Welle anunta dezvaluiri revoltatoare

politica

Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle, anunta ca a intrat in posesia unor dovezi care demonstreaza ca politicieni din Romania, inclusiv un baron local, sunt implicati in racolarea de muncitori romani pentru abatoarele din Germania.

„Am reusit sa aflu, deocamdata, de la oamenii care au fost adusi de aceste firme, de la sindicatele care se ocupa de consilierea lor, din pacate nu si de la firmele care racoleaza oameni in Romania si care ii tin aici in conditii improprii pentru locuit. O parte dintre acesti subcontractori au fost condamnati in urma cu trei-patru ani, a avut loc un proces la Duisburg, numit atunci de presa ‘razboiul mafiei abatoarelor’ in care principalul acuzat, un om de afaceri german, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare.

Era vorba despre evaziune fiscala de 20 de milioane de euro. Au fost condamnati cel putin si trei romani din firme de intermediere, al patrulea a reusit sa plece, a ajuns in Romania, si-a schimbat identitatea, gasit de Interpol a decis sa se sinucida”, a spus Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle, la Digi24.

Ea a precizat ca politicieni din Romania sunt implicati in racolarea de muncitori pentru Germania si ca zilele urmatoare va publica noi informatii „care au legatura cu politicieni influenti din Romania”.

„Putem spune ca este vorba despre baroni locali (…) care au legaturi cu aceste firme. Persoana despre care vorbesc este activa politic in Romania. La Deutsche Welle vom oferi zilele urmatoare mai multe informatii”, a subliniat ea.

Totodata, jurnalista a spus ca are documente care arata ca muncitorii romani aflati in carantina sunt informati ca-si vor primi doar 60-70% din salariu, desi statul germani suporta cheltuielile in intregime.

Cel putin o mie de romani sunt infectati cu noul coronavirus in Germania, cei mai multi dintre ei la un abator Toennies din landul Renania de Nord-Westfalia.

Mai mult despre: ,

Comentarii: