politica

Un baron PSD a incercat sa santajeze chiar un procuror DNA. Reactia DNA, PSD-istul este trimis in fata judecatorilor

Presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta (PSD), a fost trimis miercuri in judecata de DNA pentru „abuz in serviciu” si „santaj”. Iliuta ar fi incercat sa il santajeze chiar pe un procuror DNA.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului ILIUTA VASILE, la data faptelor si in prezent presedinte al Consiliului Judetean Calarasi, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:

– abuz in serviciu,
– fals intelectual in forma continuata,
– santaj.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

1. In perioada martie – iulie 2019, inculpatul Iliuta Vasile in calitatea mentionata mai sus, si-ar fi incalcat atributiile de serviciu prevazute de lege, in sensul ca ar fi ingradit dreptul la munca al unui numar de 10 angajati din cadrul Consiliului judetean Calarasi.

Concret, inculpatul Iliuta Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajatilor respectivi in conditiile in care magistratii Tribunalului Calarasi au dispus suspendarea a doua hotarari ale Consiliului Judetean Calarasi in urma carora cele 10 persoane fusesera eliberate din functia publica pe care o detineau.

In aceeasi perioada si in acelasi context, inculpatul ar fi semnat doua documente despre care stia ca sunt falsificate si in care, cu stiinta, nu fusesera inserate perioadele lucrate de persoanele vatamate in modalitatea de mai sus.

Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu in dauna angajatilor respectivi in valoare totala de 134.203 lei, cuantificat in neplata drepturilor salariale.

2. La data de 20 decembrie 2019, inculpatul Iliuta Vasile ar fi exercitat constrangeri asupra unui procuror pentru a-l determina sa nu dispuna trimiterea sa in judecata intr-o cauza penala in care avea calitatea de inculpat.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

7 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

8 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

8 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

8 ore ago