Un bucatar celebru printre complotistii din Germania

externe

Un bucatar celebru a carui fiica este iubita fotbalistului David Alaba de la Real Madrid se numara printre ultimele persoane arestate in legatura cu planificarea loviturii de stat din Germania, potrivit The Guardian.

Noi arestari sunt asteptate pe masura ce investigatiile continua. Numarul suspectilor a crescut la 54 pana vineri. Au fost gasite arme in peste 50 de locatii, inclusiv pusti si munitii, potrivit Oficiului Federal de Politie Criminala.

Frank Heppner, un bucatar vedeta din Munchen, care a fost arestat miercuri la un hotel de cinci stele din statiunea austriaca de schi Kitzbuhel unde lucra, ar fi fost membru important al ramurii militare a gruparii, responsabil pentru recrutarea de noi membri, obtinerea de arme si alte echipamente, precum si construirea unei structuri de comunicare si IT rezistente la erori. De asemenea a fost insarcinat sa conduca cantina care ar fi asigurat masa membrilor asa-numitei „Noi Armate Germane”.

Cotidianul austriac Die Presse, citand anchetatori, a declarat ca Heppner, in varsta de 62 de ani, urma sa fie si bucatarul personal al lui Heinrich XIII, printul de Reuss, dupa ce acesta a fost instalat rege. Se spune ca Heppner a oferit grupului bani, ustensile de gatit, o furgoneta si un generator de urgenta.

Fiica lui Heppner, Shalimar, in varsta de 28 de ani, este intr-o relatie cu Alaba, un fotbalist profesionist care joaca la Real Madrid si capitanul nationalei Austriei. Cuplul are un fiu care s-a nascut in 2019. Alaba nu a raspuns solicitarilor de comentarii, potrivit presei germane care a incercat sa-l contacteze.

Partidul de extrema-dreapta Alternative fur Deutschland continua sa se distanteze de fosta sa membra, Birgit Malsack-Winkemann, judecator in exercitiu, care a fost arestata la domiciliul ei din vestul Berlinului miercuri dimineata pentru ca ar fi fost unul dintre personajele cheie ale complotului. Dupa lovitura de stat ea ar fi fost ministru al justitiei.

Dupa aceste arestari, unii parlamentari germani au cerut o verificare a fostilor deputati AfD care au acces in Reichstag, indemnand fortele de ordine sa interzica pe oricine considera a fi un potential risc de securitate. Malsack-Winkemann, care in calitate de fost deputat avea dreptul de a intra in cladirea parlamentului, ar fi furnizat grupului informatii logistice importante despre cum sa intre.

Masura in care grupul ar fi avut capacitatea de a-si transforma fanteziile in realitate ramane o chestiune de discutie aprinsa. Potrivit revistei Der Spiegel, printre obiectele confiscate in cadrul raidurilor s-au numarat pistoale de 9 mm, sabii, cutite, teasere, casti de lupta, echipamente de vedere pe timp de noapte si armele de serviciu ale unor politisti care se numarau printre suspecti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: