Un bucurestean a facut anul acesta comenzi de peste 27.000 de euro la Glovo

news

Glovo, comenzi, record, Romania, bucuresteni

La finalul anului 2023, Glovo anunta ca un bucurestean e cel mai mare cheltuitor din tara: utilizatorul a dat comenzi de peste 27.000 de euro. Din raportul platformei rezulta si ca bucurestenii sunt darnici si ocupa primul locul in topul celor care lasa bacsis.

In ceea ce priveste numarul de comenzi, Romania se situeaza pe locul intai in regiunea Europei de Sud-Est si pe doi, la nivel mondial, din cele 25 de tari in care opereaza Glovo, dupa Spania, transmite Glovo intr-un comunicat citat de publicatia Wall Street.

Reprezentantii platformei transmit ca un bucurestean este cel mai mare Glovo-cheltuitor din tara. In 2023, in total, utilizatorul a plasat comenzi in valoare de 137.226 lei (peste 27.000 euro).

Cel mai mare fan al platformei din tara noastra este din Constanta. In 2023, a efectuat 1340 de comenzi, in medie 3.5 comenzi pe zi.

Anul acesta, clientii Glovo din Romania au preferat sa isi faca tot mai des cumparaturile casnice online, iar comenzile de la supermarket au crescut cu 40 de procente.

Cele mai multe comenzi de la supermarket sunt plasate, deseori, la finalul saptamanii, in zilele de vineri si sambata. Cea mai mare comanda plasata prin Glovo in 2023, din punct de vedere al numarului de produse, a avut 117 articole de la un supermarket.

In acelasi timp, comenzile plasate din Glovo Express au inregistrat o crestere de 40%. Supermarketurile Glovo Express sunt spatii comerciale special gandite pentru cumparaturi de proximitate, oferind produse de larg consum si nu numai, cu livrare ultra-rapida, sub 30 de minute, avand oferta de produse listata exclusiv virtual, in aplicatie pentru utilizatorii din Bucuresti, Brasov, Iasi, Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara.

Totodata, comenzile de produse cosmetice au crescut cu 228% anul acesta, iar comenzile pentru electronice au inregistrat o crestere de 68%. Potrivit datelor din platforma, cea mai scumpa comanda plasata pe Glovo in Romania in 2023 ii apartine unui bucurestean care a cheltuit peste 35.000 lei pe un laptop de gaming si o trotineta.

In 2023, clientii au comandat cel mai des burgeri, shaorma si pizza. Topul celor mai apreciate bucatarii fiind format din cea americana, cu o crestere a cererii de doua ori comparativ cu 2022, urmata de preparatele cu specific italian si de bucataria orientala. De asemenea, romanii au plasat cu 27% mai multe comenzi de peste si fructe de mare si cu 26% mai multe deserturi fata de anul trecut.

Romania se afla pe locul doi la nivel mondial in ceea ce priveste bacsisul oferit curierilor. Aproximativ 20% dintre utilizatorii din Capitala lasa tips, topul oraselor cu cei mai darnici clienti fiind completat de locuitorii din Sinaia (18.82%) si cei din Turda (15.62%).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: