externe

Un candidat la alegerile generale din Pakistan, impuscat mortal in timpul campaniei electorale

Un candidat la alegerile generale din Pakistan a fost impuscat mortal, miercuri, in timpul campaniei electorale, a declarat politia, un incident care ar putea sublinia ingrijorarea liderilor politici ca atacurile in crestere ale militantilor ar putea ameninta organizarea scrutinului din 8 februarie, transmite Reuters.

Niciun grup nu a revendicat atacul in care au murit trei persoane, inclusiv Malik Kaleem Ullah, un candidat independent pentru Adunarea Provinciala Khyber Pakhtunkhwa. Seful politiei din Waziristanul de Nord, Rohan Zaib Khan, a declarat pentru Reuters ca Ullah facea campanie din usa in usa cand a fost impuscat.

Politia a dezvaluit ca Malik Kaleem Ullah a supravietuit unei explozii, ceea ce arata ca nu era strain de amenintari si violenta.

Miercuri, Mir Aslam Buledi, un alt candidat la Adunarea Nationala, din partea Ligii Musulmane din Pakistan Nawaz (PML-N) din provincia de sud-vest Balochistan, a fost grav ranit intr-un atac armat, a declarat pentru Reuters Hassan Jan Baloch, comisarul adjunct din orasul Turbat.

Alegerile din Pakistan au fost programate pentru 8 februarie, dupa mai multe intarzieri. Saptamana trecuta, Senatul a adoptat o rezolutie fara caracter obligatoriu pentru a amana si mai mult alegerile, invocand preocupari de securitate si o iarna aspra in zonele nordice.

Militantii islamisti, care urmaresc sa rastoarne guvernul si sa instaleze propria lor lege islamica stricta in tara predominant musulmana cu 241 de milioane de locuitori, au intensificat atacurile de la revocarea acordului de incetare a focului cu guvernul la sfarsitul anului 2022.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Recent Posts

Fiul lui Doldurea a cautat sa fuga din Romania. Anchetatorii au descoperit ca acesta se uita dupa „tari fara extradare” si „boli cu care nu se face puscarie”

Ionut Doldurea, fiul primarului reales Ion Doldurea (PSD), a cautat pe internet informatii despre "tari…

43 de minute ago

Washingtonul admite ca Trump va putea anula acordul de securitate cu Ucraina. Vulnerabilitatea majora a acordului semnat joi de Biden si Zelenski

Deoarece acordul de securitate dintre Ucraina si SUA nu va fi ratificat de Congres, orice…

2 minute ago

Inainte de Summitul pentru pace din Elvetia, China „atrage” tarile in curs de dezvoltare de partea „planului sau de pace”

China, care nu va participa la Summitul elvetian pentru pace din acest weekend, face lobby…

25 de minute ago