Un ceas de buzunar recuperat de pe Titanic s-a vandut cu aproape 100.000 de lire sterline

life

Un ceas de buzunar apartinand unui functionar postal de la bordul RMS Titanic s-a vandut cu 98.000 de lire sterline, potrivit BBC.

Ceasul lui Oscar Scott Woody a ramas blocat la ora la care a cazut in apa rece a Atlanticului de Nord, atunci cand nava s-a scufundat pe 14 aprilie 1912. A fost recuperat din ocean si a revenit sotiei sale, Leila, luna urmatoare.

Ceasul a fost vandut la casa de licitatii Henry Aldridge & Sons din Devizes, impreuna cu alte suveniruri de pe nava.

Un meniu de la clasa I s-a vandut cu 50.000 de lire sterline, iar o lista de pasageri tot de la clasa I, cu 41.000 de lire sterline. Lista de pasageri apartinea unui parior numit George Brereton, care urca la bordul navelor transatlantice pentru a incerca sa castige bani.

„Langa numele celor mai bogati oameni a pus stele. Este unul in special, Charles Hays, care a detinut Grand Pacific Railroad in America; un tip foarte bogat. Sub numele sau, Brereton a scris `milionar`”, a povestit licitatorul Andrew Aldridge pentru BBC Radio Wiltshire.

O farfurie de desert ornata s-a vandut cu 20.000 de lire sterline si o sectiune dintr-o coloana de la restaurantul „a la carte” cu 23.000 de lire sterline.

Henry Aldridge & Son este cunoscut pentru vanzarea de obiecte recuperate de pe Titanic. In 2017, o haina de blana care a apartinut unei stewardese de la clasa I s-a vandut pentru 150.000 de lire sterline. In acelasi an, o scrisoare a lui Oscar Holverson, pasager pe Titanic, s-a vandut cu 126.000 de lire sterline.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: