Un cetatean roman a fost prins de serviciile din Ucraina ca spiona pentru Rusia. Zelenski anunta ce s-a decis in cazul acestuia si al altor trei cetateni rusi

externe

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunta ca 24 de angajati ai Serviciului Vamal de Stat au fost concediati, iar patru cetateni straini, printre care si un roman, au pierdut cetatenia ucraineana, in urma unei anchete vizand influenta Federatiei Ruse asupra activitatii autoritatilor vamale ucrainene, transmite publicatia KORRESPONDENT, informeaza Rador.

„Este vorba despre oprirea cooperarii ilegale a functionarilor vamali cu cetateni inclusi pe lista contrabandistilor vizati de sanctiuni in conformitate cu decretul prezidential din 21 aprilie 2021” – a precizat SBU.

Institutia mentioneaza ca trei persoane din aceasta lista au cetatenie rusa, iar o persoana are cetatenie romana, astfel ca SBU a initiat procedura de retragere a cetateniei ucrainene in cazul persoanelor respective.

Presedintele Volodimir Zelenski a anuntat deja ca cele patru persoane au ramas fara cetatenia ucraineana. „In ceea ce priveste persoanele din lista celor sanctionati in cazul carora s-a constatat existenta unei cetatenii straine – rusa si romana – in urma propunerii SBU si in conformitate cu legea, am decis incetarea cetateniei (incetarea cetateniei ucrainene, prin retragere, n.r.) in cazul acestor persoane” – a declarat Zelenski.

Persoanele anchetate de SBU erau implicate in activitati ilegale prin intermediul unor structuri si incercau sa influenteze functionarii vamali ucraineni. Anterior, SBU a anuntat ca a efectuat 23 de perchezitii in cadrul anchetei respective, ridicand arme, munitie si explozibili.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: