externe

Un comando israelian deghizat in femei musulmane a ucis trei militanti palestinieni intr-un raid asupra unui spital din Cisiordania

Militari israelieni deghizati in medici si femei musulmane au intrat marti intr-un spital din Cisiordania ocupata si au ucis trei militanti palestinieni, unul dintre ei fiind paralizat in pat, au declarat martori si autoritati, potrivit Reuters.

Armata israeliana a declarat ca cei trei militanti au fost ucisi intr-o operatiune sub acoperire comuna a armatei, serviciului de securitate Shin Bet si politiei de frontiera in spitalul Ibn Sina din Jenin, unul dintre cele mai instabile orase din Cisiordania.

Unul dintre barbati a fost identificat ca fiind Mohammad Walid Jalamna, un membru al Hamas care, ar fi planuit un atac similar celui din 7 octombrie, si ca a fost recuperat un pistol.

Armata a spus ca ceilalti doi, fratii Basel Al-Ghazzawi si Mohammad Al-Ghazzawi, apartin Brigazii Jenin si aripii armate a Jihadului Islamic.

Ministerul palestinian al Sanatatii a confirmat decesele si a cerut Natiunilor Unite sa garanteze protectia centrelor de sanatate. „Ocupatia comite un nou masacru in interiorul spitalelor”, se arata intr-un comunicat.

Imaginile CCTV de la spital au aratat aproximativ 10 persoane, imbracate in haine civile, printre care si trei femei, si tinute medicale, trecand printr-un coridor, inarmate cu pusti de asalt.

Directorul spitalului, dr. Naji Nazzal, a declarat ca echipa israeliana a intrat in spital in jurul orei 5.30 a.m. si si-a facut drum pe furis la etajul al treilea, sunand clopotelul pentru a intra in sectia in care dormeau barbatii.

„I-au executat pe cei trei barbati in timp ce dormeau in camera. I-au executat cu sange rece tragandu-le gloante direct in cap in camera in care erau tratati”, a declarat Nazzal.

Nazzal a spus ca Basil Ayman Al-Ghazzawi era tratat din 25 octombrie pentru o leziune a coloanei vertebrale care l-a paralizat.

Gruparea militanta Jihad Islamic sustinut de Iran a declarat ca fratii Al-Ghazzawi sunt membri ai aripii sale armate, in timp ce Hamas a confirmat ca Jalamna apartine Brigazii Al Qassam.

Armata israeliana a spus ca cei trei s-au ascuns in spital si a spus ca este „un alt exemplu al utilizarii cinice a zonelor civile si a spitalelor ca adaposturi si scuturi umane de catre organizatiile teroriste”. Hamas a negat aceste acuzatii.

Operatiunea de la primele ore ale diminetii a fost cea mai recenta dintr-o serie de incidente din Cisiordania, care a cunoscut o explozie de violenta de la atacul condus de Hamas asupra Israelului din 7 octombrie si de la invadarea ulterioara a Gazei de catre Israel.

Tabara de refugiati Jenin, aflata in partea de nord a Cisiordaniei, a fost martora a unora dintre cele mai mari ciocniri, cu atacuri israeliene repetate asupra taberei de refugiati palestiniene dens aglomerate din vecinatatea orasului.

Mii de oameni s-au revarsat pe strazile taberei in timpul zilei, in timp ce cei trei barbati ucisi in raid au fost ingropati.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Elicopterul in care se afla presedintele iranian Ebrahim Raisi a fost gasit complet ars – toti pasagerii sunt probabil decedati

Echipele de salvatori nu au detectat luni ''niciun semn'' de viata umana in elicopterul la…

15 minute ago

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

9 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

8 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

10 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

9 ore ago