Un consilier USR arata urmele batailor incasate din partea jandarmilor: „Au respectat niste ordine clar ilegale” – Video

politica

Presedintele USR, Dan Barna, s-a declarat solidar, sambata, intr-o conferinta de presa, cu femeia jandarm agresata la protestul de vineri seara din Piata Victoriei, subliniind ca „huliganii” vinovati trebuie sa suporte consecintele.

„Suntem solidari cu doamna jandarm care a suferit o agresiune care nu are nicio scuza. Acei huligani si derbedei trebuie sa fie identificati si sa suporte consecintele legii. Nu este niciun dubiu din aceasta perspectiva. Este foarte grav si explicatiile au fost de-a dreptul jenante, cum unii jandarmii dintr-un dispozitiv si-au lasat doi colegi in urma si nici macar nu au bagat de seama cand s-a intamplat lucrul acesta. Au fost zeci de secunde in care a avut loc agresiunea asupra celor doi jandarmi si nu a intervenit nimeni din echipa de jandarmi.

(…) Am vazut ca cei doi au fost dusi catre dispozitivul de jandarmi de catre protestatari care i-au protejat. Jandarmii erau surprinsi de ce vin oamenii catre ei. Habar nu aveau ca si-au pierdut doi colegi. Si numai din acest simplu motiv seful Jandarmeriei ar trebui sa isi prezinte demisia. Este inacceptabil sa pierzi oameni intr-o actiune operativa.

(…) Exista doua explicatii: fie Jandarmeria Romana este infiorator de incompetenta, fie au respectat niste ordine clar ilegale, pentru ca Legea 550/2004 prevede foarte clar ca este interzisa utilizarea gazelor lacrimogene in zonele in care sunt copii si femei”, a afirmat Barna.

Prezent la conferinta de presa, Vlad Gheorghe, jurist si consilier parlamentar, a relatat cum a fost lovit vineri seara de un jandarm cu bastonul, desi era cu mainile goale. El a aratat urmele loviturilor de pe brate. Vlad Gheorghe i-a indemnat pe toti cei agresati sa faca plangeri, USR oferind consultanta juridica in acest sens.

„Am fost lovit de un jandarm desi aveam mainile ridicate. Fac apel catre cei care suferit un abuz sa faca plangeri, fie daca au semne ale loviturilor ca mine sau, daca au luat gaze, sa aduca inregistrari. (…) Nu cred ca a fost ‘proportionala’ interventia. Jandarmul era echipat complet, avea baston, eu aveam mainile ridicate si un tricou”, a spus el.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: