Un cunoscut editorialist dezvaluie: de ce Antena 3 a intors armele impotriva lui Dragnea. De unde a venit ordinul

analize

Jurnalistul Dan Turturica afirma, intr-un articol publicat pe digi24.ro, ca Antena 3 a inceput sa il atace pe Liviu Dragnea la ordinul lui Dan Voiculescu. El spune ca „sistemul” l-ar fi ajutat pe Vociulescu sa scape basma curata din dosarul de santaj.

„Exista multe speculatii, dar probabil ca exista un sambure de adevar in cele care vorbesc de recunostinta pentru achitarea sa in dosarul de santaj incheiat de curand. Dar mai ales pentru pedepsa (doar) cu suspendare primita de fiica sa, Camelia Voiculescu. Poate recunostinta si pentru eventuala eliberare conditionata, care ar putea fi pronuntata saptamana viitoare”, scrie Turturica pe digi24.ro.

„Tradarea jurnalistilor ‘de casa’ demonstreaza ca fortele mobilizate impotriva sa sunt mult mai numeroase, mai puternice si mai determinate decat se astepta. Una este sa se lupte cu ceea ce el numeste ‘SISTEMUL’, institutii conduse de oameni care i-au refuzat avansurile, dusmani traditionali si previzibili si alta este sa fie injunghiat pe la spate, de trupeti pe care i-a omenit din plin de-a lungul timpului si a caror loialitate bine recompensata a considerat-o de nezdruncinat.

Asa se explica reactia nervoasa, dupa ce Antena 3 a inceput sa difuzeze investigatii despre afacerile familiei lui, pe un ton inchizitorial. De la RISE se astepta la dezvaluiri compromitatoare, de la Antena 3, niciodata. Fata de RISE a stiut cum sa reactioneze. Coincidenta, ANAF a primit o sesizare despre ei la momentul potrivit. Antena 3 l-a luat pe nepregatite. Lor ce sa le faca? S-a multumit sa le bata cu degetul in microfon si sa le spuna in direct ca spera „sa fi meritat mizeria din ultimele doua zile.”

Daca mai avea vreo speranta ca fostii sai aliati de pe frontul manipularii si dezinformarii se vor opri dupa cele doua zile de dezvaluiri, semn ca a fost un gest de obedienta temporara fata de o alta forta si nu de intoarcerea definitiva a armelor impotriva sa, s-a lamurit dupa raspunsurile intepate pe care le-a primit de la Gadea, Ursu si restul trupei.

”Daca ii vom putea privi si ochii in clipa in care spune si face acele gesturi, eu cred ca ori il vom descoperi pe un Liviu Dragnea pe care nimeni nu l-a cunoscut pana acum, ori, de fapt, ceea ce am vazut si cunoscut pana acum este o uriasa minciuna. Daca acesta este Liviu Dragnea, sa ne fereasca Dumnezeu,” i-a transmis Adrian Ursu, pe post.

Si nu s-au multumit doar cu asta. Au continuat seria dezvaluirilor cu amanunte exclusive. Au facut interviu cu un jurnalist brazilian care a vorbit despre faptul ca Liviu Dragnea are afaceri din Brazilia ca despre o certitudine si ca acest lucru este investigat de procurorii de acolo.

A fost cireasa pe tort dupa o serie mai lunga de materiale anti-Dragnea, care il criticau direct, cum a fost cel al lui Radu Tudor, dupa caderea guvernului Grindeanu. Sau cel care a dezvaluit ca premierul Tudose i-a spus in fata sefului PSD ca refuza sa aplice noul program de guvernare. Si nici vorba sa se opreasca aici. Nu trece vreo zi fara ca Antena 3 sa-i proroceasca sefului PSD noi nenorociri. Ultima: DNA s-ar pregati sa o audieze pe iubita sa, in dosarul ”Brazilia.”

Dar nu piruetele dezgustatoare ale unor jurnalisti care au contribuit din plin si deplin constienti la operatiunea de spalare a creierelor, in urma careia Liviu Dragnea a ajuns la putere, sunt relevante. Ci faptul ca ei nu ar fi devenit inchizitorii celui caruia i-au fost portavoce daca nu ar fi primit ordin. Iar ordinul nu putea veni decat de la patronul lor, Dan Voiculescu.

Atacul Antenei 3 impotriva lui Dragnea este in egala masura prea virulent si prea riscant (Dragnea controleaza in continuare PSD) ca operatiunea sa fi fost asumata de conducerea editoriala, fara aprobarea patronului. Dependenta financiara a trustului lui Voiculescu de generozitatea liderilor PSD este atat de mare incat nu exista nicio indoiala ca razbunarea lui Dragnea i-ar costa enorm.

De ce o face Voiculescu? Exista multe speculatii, dar probabil ca exista un sambure de adevar in cele care vorbesc de recunostinta pentru achitarea sa in dosarul de santaj incheiat de curand. Dar mai ales pentru pedepsa (doar) cu suspendare primita de fiica sa, Camelia Voiculescu. Poate recunostinta si pentru eventuala eliberare conditionata, care ar putea fi pronuntata saptamana viitoare.

In orice caz, este cert ca Voiculescu nu ar fi avut curaj sa loveasca in Dragnea, cat este inca in functie, daca nu ar fi convins ca zilele acestuia la varful PSD sunt numarate. Pana acum, Antena 3 a indraznit sa atace lideri PSD doar dupa ce si-au pierdut functiile – studiu de caz, Victor Ponta. Schimbarea de atitudine atipica si extrem de riscanta ar putea fi cu greu explicata altfel decat printr-o oferta de nerefuzat care i-a fost facuta lui Voiculescu, combinata cu garantii ferme ca insurectia anti-Dragnea va fi un succes.

Evident, Liviu Dragnea nu impartaseste convingerea lui Voiculescu si este de asteptat sa continue sa dea replici usturatoare Antenei 3 cand vor continua dezvaluirile. Nu este exclus ca, la nervi, seful PSD sa le dea o lectie, dezvaluind direct sau ”pe surse” care ii sunt datoare vandute, ce au primit Antena 3 sau jurnalistii sai de la partid si de la stat.

Indiferent daca va avea sau nu atata curaj, un lucru este cert. Dragnea nu are cum sa ignore semnalele dat de Voiculescu si masinaria sa de propaganda. In primul rand, pentru ca ii confirma ca adversarii au format masa critica si ca sunt o forta redutabila, daca au reusit sa-l determine si pe Voiculescu sa-si riste pielea pentru ei.

Cel mai grav, atacurile Antenei 3 musca rau din PSD. Pe de o parte, partidul va fi afectat ca imagine daca impotriva sefului PSD va incepe o campanie pe tipicul celor care erau rezervate pana acum doar dusmanilor personali ai familiei Voiculescu.

Pe de alta parte, daca plutonul de tele-executie continua sa-l toace marunt, Liviu Dragnea isi va pierde mult din forta si din autoritatea in partid. Pentru ca multi vor interpreta atacurile Antenei 3 ca pe un semn divin ca ‘se doreste’ cu orice pret debarcarea sefului PSD. In cartea de vraji a social-democratilor un atac atat de neobisnuit echivaleaza cu un blestem de moarte”, a scris Turturica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: