Un cunoscut MEDIC desfiinteaza „aberatiile” despre VACCINURI ale „geto-dacilor” si Oliviei Steer

news

Vlad Mixich, medic si jurnalist, demonteaza isteria creata de „geto-daci” si Olivia Steer in legatura cu pericolele care se ascund in spatele vaccinarii copiilor.

Intr-un text publicat pe hotnews.ro, Mixich demonstreaza cu ironie cat de absurde sunt teoriile vehiculate de conspirationisti in cazul vaccinarii copiilor.

„Iata cum se formeaza o isterie in Romania anului 2016. ‘Alerta medicala de proportii’, titreaza mare televiziunea de stiri Romania TV. Inainte de aparitia acestei alerte, Olivia Steer scrisese apocaliptic pe Facebook ‘Copiii nostri – cobaii lor’, trimitandu-si apoi publicul spre dezvaluiri incendiare despre vaccinuri publicate pe pagina Nasul TV de un domn care, printre altele, conduce Asociatia Geto Dacii si obladuieste site-uri de tipul adevarul-despre-getodaci.

In centrul acestei ‘alerte medicale de proportii’ sta (cum altfel?) conspiratia: ‘un vaccin neaprobat in Uniunea Europeana, ci doar in Kazahstan, este testat pe bebelusii din Romania’, de unde concluzia ca nu Escherichia coli a provocat sindromul hemolitic-uremic bebelusilor, ci acest vaccin.

Aberatia este usor de demontat. Vaccinul respectiv este aprobat de Agentia Europeana a Medicamentului inca din 2012, fapt simplu de verificat daca stii unde sa cauti (vezi documentele de aici si aici). Documentul emis de autoritatile din Romania si fluturat apoi de geto-dacii Oliviei Steer (dar ajuns sa fie difuzat de o televiziune mainstream) precizeaza limpede ca vaccinul respectiv este aprobat de Agentia Europeana a Medicamentului si ca beneficiaza de marcajul cu triunghi.

Marcajul respectiv este folosit pentru toate vaccinurile aprobate in Uniunea Europeana incepand cu ianuarie 2011 si semnaleaza ca autoritatile sanitare europene trateaza cu prioritate orice informatii legate de medicamentele astfel marcate. De acelasi marcaj beneficiaza si toate celelalte medicamente noi lansate in toate tarile europene.

Se subliniaza cat se poate de clar ca acest marcaj nu inseamna ca medicamentul nu este sigur. Din contra, pentru a sufla si in iaurt, oamenii de stiinta monitorizeaza orice medicament chiar si dupa ce acesta a fost aprobat, testat, re-testat si semnaleaza prin diferite marcaje (triunghiul respectiv este unul dintre ele) medicilor si pacientilor ca sunt interesati sa primeasca in continuare date si informatii despre rezultatele si efectele acestor tratamente. Este o masura logica, de bun-simt si care demonstreaza onestitate stiintifica. La momentul implementarii ei a fost de altfel salutata de pacientii si medicii din toata Europa.

(…) Cum stau lucrurile in realitate: cand spunem E. coli nu vorbim despre o singura bacterie, ci despre o specie intreaga din care fac parte peste 150 de varietati diferite. Unele dintre ele sunt inofensive, altele in schimb sunt periculoase, in special la bebelusi care nu au inca flora intestinala complet dezvoltata. E ca si cand am vorbi despre oameni: cand spunem oameni, ne referim la intreaga specie umana, printre care exista atat indivizi buni, cat si criminali. Varianta criminala de E. coli ajunsa in intestinul unui bebelus l-ar afecta serios indiferent daca acesta e vaccinat sau nu, nascut la Galati sau la Berlin.

Oricum niciunul dintre bebelusii internati cu sindrom hemolitic-uremic nu a fost vaccinat cu asa-numitul vaccin de Kazahstan, care de altfel e o tara civilizata (poate au geto-dacii ceva cu kazahii?).

Dar toate aceste informatii simplu de inteles si esentiale nu au ajuns in fata ochilor miilor de oameni care au distribuit pe retelele sociale conspiratiile de mai sus sau a sutelor de mii care le-au vazut pe site-urile unor televiziuni. Daca vrei sa intelegi cum se produc infectiile gastro-intestinale la copii sau cat de complexa este o ancheta epidemiologica intr-o astfel de situatie, trebuie sa cauti cu atentie experti sau medici dispusi sa-si sacrifice timpul cu explicatii. De ce?  Pentru ca Ministerul Sanatatii, si cu atat mai mult directiile de sanatate judetene, comunica dezastruos chiar in domeniul unde ar trebui sa fie cele mai eficiente si actualizate surse de informatie”, scrie Mixich pe hotnews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: