Un cunoscut regizor s-a inrolat in oastea PSD: „La ce rezistati, ma, lichele obediente? Si mai folositi si drapelul national. Chiar nu vi se face rusine?”

news

Regizorul Constantin  Vaeni a lansat mai multe atacuri extrem de dure la adresa demonstrantilor din Piata Victoriei, pe care ii acuza ca sunt „lichele obediente” ale lui Klaus Iohannis.

Iata cateva dintre mesajele postate de Vaeni pe Facebook in ultimele zile:

„. la ce „rezistati”, ma ?!.. Parafrazez cu tristete o replica celebra, rostita de catre unul dintre marii eroi si martiri din Istoria roamanilor.. Horea. In decembrie ’89 romanii nu au iesit in strada, nu au facut o Revolutie, nu au schimbat un regim, platind si cu vieti omenesti,.. „pentru jucarii” ! .. la ce „rezistati”, ma ?!.. – si mai folositi si drapelul national !.. Chiar nu vi se face rusine ?!”, a scris Vaeni.

Screen Shot 2017-02-09 at 09.54.42

„.. Bravo, mai !.. prosti nu s-ar zice ca sunteti, da’ lichele obediente ale lu’ „malai-voda” din varful dealului.. cat cuprinde !.. Adica ati venit, unii chiar si din provincie, sarind in bocanci si in vagoane,.. la „convocarea” caporalilor vostri sub acoperire,.. ati venit si cu trenurile, plimbandu-va pe gratis,.. moca – cum va place voua sa ziceti – ca sa „protestati” la surogatul ala de Cenaclu.. ala din Piata Victoriei, impotriva Guvernului si a programului de guvernare.. „din cauza” caruia puteti voi azi sa va plimbati gratis cu trenul !.. Hai,.. bagati mare : „Jos Guvernul”, ca doar n-ati batut degeaba caile ferate ale „statului de drept”.. moca !”, spunea Vaeni in alta zi.

„Tot felul de persoane din „lume buna” preziceau ca discursul, din Parlament, al lui Johannis „v-a zgudui” Romania .. ca un „cutremur”.. Care va simtiti zguduiti ?!..- intreb fiindca pe la unele televiziuni, la unele radiouri – depinde in ce taximetru te afli.. si pe „net”.. zguduiala e in toi, e un adevarat vacarm ..- latra cainii,.. cotcodacesc gainile, .. pisicile miauna,.. gastele gagaie, ratele macane..Adevarul e ca m-am uitat si eu la Johannis, .. stand la adapost in cantul usii, ca nu cumva sa-mi cada ceva de prin casa in cap,.. da’ dupa ce omu’ si-a incheiat mini-recitalul, cu monologul ala malaiet,.. de „stend-up comedy” in Parlament, presarat cu glumite de gradinite,.. mi-am zis : .. nu, mai bine, imi puneam eu un DVD cu Benny Hill ?.. sau cu Mr. Bean ?.. Nu de alta, da’.. chestia cu umorul la nemti e.. fereasca Dumnezeu !..Asa ceva !..”, a atacat Vaeni.

Constantin Vaeni, nascut la 13 mai 1942 este realizatorul al unor filme precum „Zidul“ (1975) si „Buzduganul cu trei peceti“ (1977), ultimul fiind filmul istoric favorit al lui Nicolae Ceausescu, precizeaza Adevarul.

„Buzduganul cu trei peceti” este o productie care s-a filmat la solicitarea autoritatilor comuniste, care doreau o pelicula cu mai multa „constiinta de clasa”, care sa puna mai putin accentul pe actiune si lupte si mai mult pe „gandirea” eroului. Filmul este unul de idei, de fapt, colaj de discursuri, dupa cum considera Tudor Caranfil. Insusi interpretul rolului principal, Victor Rebengiuc, spunea intr-un interviu acordat in 2011 revistei Film Menu: „A fost un film realizat la comanda. Sau poate ca scenaristul si regizorul au vrut sa-i faca un cadou lui Ceausescu si sa-l prezinte si pe omul politic Mihai Viteazul, nu numai militarul, precum in varianta lui Sergiu Nicolaescu. Doreau sa-l prezinte pe omul politic care conduce destinele unei parti din Europa”.

Foto: Ciprian Muntele

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: