Un cunoscut sociolog a identificat cea mai importanta „vulnerabilitate” a Guvernului Grindeanu: „Nu isi poate permite acest lux”

news

Sociologul Alfred Bulai apreciaza ca perioada grea pentru Guvernul propus, marti, de PSD si ALDE „abia acum urmeaza”, unele dintre vulnerabilitatile ministrilor fiind faptul ca multi nu au experienta in ceea ce priveste comunicarea publica.

„Sentimentele sunt impartite pentru ca, din punctul meu de vedere, acest Guvern are, printr-un numar de ministri, un anumit gen de vulnerabilitate importanta, in sensul in care majoritatea sunt foarte prost comunicatori publici”, a declarat, pentru Agerpres, sociologul.

El a spus ca, spre deosebire de Guvernul tehnocrat, acest Guvern politic nu isi poate „permite” o asemenea slabiciune.

„Guvernul tehnocrat a avut aceasta problema permanent, ca nu a stiut sa comunice public. Guvernul tehnocrat isi putea permite sa iasa public (…), Guvernul PSD nu poate sa isi permita acest lux. E foarte complicat ca un ministru sa ia o decizie si sa vina cineva de la PSD sa vorbeasca in numele lui. Trebuie sa ai foarte buni comunicatori. Sunt doua-trei-patru persoane, sa zicem, din tot Guvernul care sunt buni comunicatori cu siguranta. In rest, nu sunt oameni care sa aiba abilitati”, a apreciat Bulai.

Acesta a subliniat importanta imaginii Guvernului, care „va depinde si de prestatia oamenilor din fruntea sa”.

„Din punctul asta de vedere, e o vulnerabilitate. Sigur ca putem descoperi oameni noi in politica, asta e partea buna”, a mai spus Bulai.

Sociologul prevede ca Guvernul va avea doua luni la dispozitie pentru a se acomoda.

„De obicei dai un credit in alb. Probabil cel putin o luna-doua Guvernul va avea timp la dispozitie”, a adaugat el.

Alfred Bulai crede ca ar putea exista remanieri in Guvern anul acesta.

„Probabil ca vom avea in acest an si remanieri, din punctul meu de vedere. Sansa este destul de mare pentru ca, cu siguranta, domnul Dragnea este foarte, foarte atent la ceea ce se intampla, tocmai pentru ca stie ca absolut toate problemele acestui Guvern, inclusiv cele de imagine, se vor sparge in capul sau si atunci, sigur ca va fi foarte vigilent”, a declarat Bulai.

El a apreciat ca ministrii vin din zona de influenta a liderului PSD iar evaluarea acestei formatiuni va fi mereu prezenta.

„Oamenii acestia sunt din zona Dragnea, ca influenta. Absolut toti, cu exceptia celor de la ALDE, evident. Exista alti grei in PSD care vor taxa orice fel de derapaj. Perioada dificila cu adevarat nu a fost campania electorala, abia acum urmeaza pentru Dragnea si PSD, mai ales pentru Dragnea si echipa sa”, a mai spus Alfred Bulai.

Marti, PSD si ALDE au anuntat componenta Guvernului propus, care include 24 de ministri, dintre care doi detin si functia de vicepremier, si doi ministri delegati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: