Un deputat al Dumei de Stat din Rusia propune eliberarea din inchisori a femeilor condamnate pentru infractiuni minore, cu conditia sa nasca un copil

externe

deputat, Rusia, femei, detinute, eliberate, copii

Un membru al Dumei de Stat din Rusia, Valeri Selezniov, a propus eliberarea imediata din inchisori a femeilor condamnate pentru infractiuni minore, pentru ca acestea sa poata concepe copii, ca parte a unui efort de a creste rata scazuta a natalitatii in aceasta tara, intr-o perioada de mortalitate ridicata.

In ianuarie 2020, cu aproximativ doi ani inainte ca Rusia sa invadeze Ucraina in cadrul conflictului care intra in curand in cea de-a 21-a luna, presedintele rus Vladimir Putin a anuntat o serie de politici menite sa creasca numarul de copii care se nasc in Rusia de la o rata medie a natalitatii de sub 1,5 pe femeie la 1,7 in termen de patru ani.

Planurile au inclus finantare pentru proaspetele mame si nu doar „capital de maternitate” pentru familiile cu doi sau mai multi copii, pe langa beneficii sociale pentru familiile cu venituri mici si mese gratuite la scoala pentru o perioada de patru ani.

In 2021, rata de fertilitate a Rusiei a scazut la 1,49 copii nascuti pe femeie – cea mai mica rata din Federatia Rusa intr-o perioada de 10 ani, potrivit Statista. Ingrijorarile au fost exacerbate pe masura ce razboiul impotriva Ucrainei continua si a inclus mai mult de 300.000 de soldati recrutati, chemati sa se alature randurilor militare pe campul de lupta.

Pe langa faptul ca a sugerat ca femeilor condamnate sa li se permita sa conceapa, Valeri Selezniov, membru al Dumei ruse, ar fi sugerat ca celor care sunt eliberate si care concep sa li se anuleze restul sentintei, potrivit retelei est-europene de stiri Nexta TV.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: