Un deputat liberal anunta ca sfarsitul anului ar putea aduce o catastrofa economica. Cat de mult ar putea creste preturile?

politica

Romanii au cheltuit prea mult anul trecut, cu speranta ca le vor creste substantial veniturile, dar rezultatul a fost doar o crestere economica bazata pe consum, care a sfarsit intr-o rata a inflatiei prea mare, anunta Digi24.ro care rezuma o declaratie a deputatului PNL, Florin Citu.

Dovada sta puterea de cumparare din luna ianuarie, cea mica din ultimii ani. Iar pana in decembrie exista riscul ca inflatia sa explodeze la 12%, potrivit previziunilor facute de deputatul liberal Florin Citu.

„O explica si Comisia Europeana, si Banca Nationala si INS. Din aceasta crestere economica de 7%, 6,6 din acel 7 reprezinta consum si 1,8 aproape il reprezinta investitii. Astea sunt cifrele pe care le da INS. De ce a crescut consumul? Aici putem sa discutam mai mult. Din primele cifre, consumul a crescut, si de aceea va fi greu sa vedem acelasi lucru in viitor, pe baza unor promisiuni. Oamenii au consumat crezand mesajul ca veniturile vor creste. Chiar in aceste zile lucrez la o analiza asupra economiei si va pot spune una dintre concluzii. E adevarat ca in prima parte a lui 2017 puterea de cumparare a crescut, dar se vede foarte bine cum, in timpul anului, puterea de cumparare incepe sa scada. Si ajungem in ianuarie 2018 cu o putere de cumparare cea mai mica la nivelul ultimilor 3-4 ani. Daca aceasta dinamica continua, la sfarsitul anului o sa vorbim de o rata a inflatiei de 12%, ceea ce ar fi catastrofal”, a spus Florin Citu, deputat PNL.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: