Un deputat PSD sustine ca protestatari „sub influenta alcoolului” i-au atacat Jaguarul: „Erau extraordinari de violenti”. Deputatul are dosar la DNA

politica

Deputatul PSD de Brasov, Marian Valentin Popa, a declarat, joi, la Antena 3, ca un grup de protestatari, dintre care unii erau „sub influenta alcoolului”, i-au atacat masina in timp ce incerca sa iasa din curtea Parlamentului. Deputatul conducea un Jaguar.

„In momentul in care am incercat sa ies aproximativ 20-30 de persoane au navalit pe carosabil, au inconjurat masina mea. Au inceput sa loveasca masina cu pumni, picioare, cu ce au apucat si mi-au adresat injurii, moment in care a intervenit jandarmeria pentru a face un culoar de trecere. (…) Ce s-a intamplat acolo mi se pare absolut nefiresc. (…) Probabil aveau ceva date despre masinile noastre. (…) Unii dintre ei mi s-au parut chiar sub influenta alcoolului. Erau extraordinari de violenti si pot sa spun ca aceasta sarada mi s-a parut premeditata. (…) Au fost niste scene halucinante. Ulterior, o persoana s-a trantit pur si simplu in fata masinii. Masina, in momentul acela, nu era in miscare. Ar fi fost o tragedie, daca masina ar fi fost in miscare”, a spus Marian Valentin Popa la Antena 3.

Screen Shot 2017-12-06 at 22.39.47

DNA a anuntat, pe 30 octombrie, ca deputatul Mihai Valentin Popa, presedinte al PSD Fagaras, este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat ca si-ar fi folosit influenta pentru a mentine la conducerea unui spital din judetul Brasov o persoana agreata de acesta. Acuzatiile sunt de folosire a autoritatii si a influentei in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si santaj.

Potrivit procurorilor, primarul unui municipiu din judetul Brasov ar fi adus in discutie posibilitatea revocarii din functie a unei persoane care facea parte din conducerea unui spital aflat in subordinea primariei, pe fondul unor nereguli constatate de Curtea de Conturi si ca urmare a refuzului acelei persoane de a-si indeplini sarcinile dispuse de managerul spitalului. Deputatul Mihai Valentin Popa ar fi fost instiintat despre situatie, iar acesta ar fi intervenit pentru mentinerea in functie a persoanei in cauza.

„Popa Mihai Valentin i-a cerut imperativ primarului, in mai multe imprejurari, in mod direct, dar si prin intermediari, sa o mentina in functie pe protejata sa, pe motiv ca decizia de neprelungire a mandatului acesteia in functia de conducere pe care o detinea la spital i-ar crea ”mari probleme de imagine si in partid” si i-ar stirbi imaginea de lider local care isi protejeaza oamenii apropiati si controleaza deciziile autoritatilor in raza sa”, explica DNA intr-un comunicat de presa.

Edilul nu s-ar fi conformat, iar parlamentarul „utilizand telefonul unei alte persoane (pentru a nu se putea stabili o legatura directa), i-a transmis amenintari managerului spitalului, i-a solicitat in mod imperativ sa revina asupra deciziei de a o inlocui pe a protejata sa din functia pe care o detine la spitalul respectiv , amenintandu-l ca, in caz contrar, il va demite, iar toate proiectele primarului vor fi blocate in consiliul local pe care, in calitate de lider al organizatiei locale de partid, il controleaza”, mai spun procurorii.

O alta situatie prezentata de DNA ar fi avut loc in septembrie 2017, cand, la cererea unui alt social-democrat, primar al unei comune, Mihai Valentin Popa ar fi intervenit la conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov, astfel incat reprezentantii scolii din acea comuna sa fie scutiti de sanctiuni, desi nu luasera masurilor impuse de inspectorii DSP.

„Un control efectuat la acea scoala anterior constatase nereguli grave, respectiv lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, spatiu necorespunzator pentru programul ”laptele si cornul”, spatiu necorespunzator de desfasurare a cursurilor pentru o grupa mica de gradinita, iar pentru remedierea neregulilor constatate se stabilisera termene stricte de care depindea inclusiv obtinerea unei noi autorizatii sanitare”, spuneau anchetatorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: