Categories: news

Un deputat USR isi avertizeaza colegii de partid: „Vom decide ce partid vrem. Locul oamenilor onesti precum Dacian Ciolos este in USR”

Un deputat USR spune ca membrii partidului vor decide la Congres daca partidul va fi „unul inchis oamenilor ca Dacian Ciolos si Vlad Voiculescu sau unul deschis catre toti oamenii competenti si onesti”.

Este vorba despre Cristian Ghinea, fost ministru in Cabinetul Ciolos, care subliniaza ca locul oamenilor onesti precum Dacian Ciolos este in USR.

„Raman la parerea mea: locul fortelor reformiste si oneste e in USR. Nicusor Dan si Dacian Ciolos sunt complementari si ar trebui sa lucreze sub aceeasi umbrela. Viitorul USR, ce fel de partid va fi acesta, unul inchis oamenilor ca Dacian Ciolos si Vlad Voiculescu, sau unul deschis catre toti oamenii competenti si onesti, va fi decis de membrii USR, la Congres.

Pentru dragii mei useristi: acesta poate fi un vot care conteaza enorm. La Congres vom decide ce fel de USR vom avea si ce fel de forta se va opune clasei politice corupte”, a scris deputatul USR Cristian Ghinea.

Declaratia lui Ghinea vine in contextul in care, de doua saptamani, se discuta intens despre intrarea lui Dacian Ciolos in USR.

Fostul sef de cabinet al lui Ciolos, Alin Mituta, a spus in urma cu exact o saptamana, ca intrarea fostului premier in USR nu mai e de actualitate: „Presedintele USR a spus foarte clar ca Dacian Ciolos nu este binevenit in partid”.

Ulterior, Nicusor Dan a venit cu precizari. El a subliniat ca, in cadrul USR, inca se doreste intrarea fostului premier in partid, dar a si prezentat argumentele impotriva intrarii lui Ciolos in USR.

Marti, presedintele USR a mentionat ca Dacian Ciolos a fost invitat in partid si, „daca accepta, poate candida la orice functie, la congres”.

In cele din urma, fostul premier Dacian Ciolos a pus lucrurile la punct: nu s-a pus niciodata problema sa devina membru al Uniunii Salvati Romania, cum spunea presedintele formatiunii. Totdata, fostul comisar european pentru Agricultura i-a transmis liderului USR ca „ar fi bine” sa nu se mai foloseasca de numele sau si sa isi rezolve problemele din partid.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

18 minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

14 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

14 ore ago