Un dezertor ISIS face dezvaluiri terifiante: „Au jurat ca vor lansa ATACURI in Germania si in mari orase din Europa”

externe

Un islamist cu cetatenie germana care a luptat alaturi de ISIS  a dezvlauit autoritatilor de la Berlin ca teroristii pun la cale atentate in Germania si in Europa. 

Harry S. a fost arestat la Bremen in 20 iulie, dupa ce a fugit din mujlocul ISIS. El s-a intors in Germania pentru ca nu ar mai fi suportat violenta jihadistilor. De atunci, Harry a oferit numeroase informatii valoarea serviciilor din Germania, scrie Der Spiegel.

In varsta de 27 de ani, Harry a petrecut trei luni in randurile ISIS. El a ajuns in „Califatul islamic” la inceputul acestui an, fiind cantonat apoi in apropierea capitalei Raqa. Harry dezvaluie acum ca i-a auzit deseori pe jihadistii din jurul sau vorbind despre organizarea de atacuri teroriste in Europa.

Fiul unor imigranti din Ghana, Harry a fost indoctrinat in timp ce se afla la inchisoare in Germania. Dupa eliberare a inceput sa frecventeze o moschee, devenind membru al unui grup de islamisti care a trimis cel putin 16 adulti si 11 copii in Siria, in 2014. Chiar daca era sub supraveghere, Harry a reusit sa ajunga la granita turci-siriana de unde a fost preluat apoi de ISIS.

El a mentionat ca viata in ISIS a fost dura, antrenamentele fiind foarte grele, trebuind sa stea ore in sir in soare si fiind nevoit sa marsaluiasca intreaga zi. Cei care nu faceau fata erau inchisi sau batuti.

Harry a mai declarat ca jihadistii au jurat sa declanseze atacuri in Germania si Austria, in semn de razbunare pentru „varsarea de sange musulman din Afganistan”.

In noiembrie, ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a anuntat ca 750 de germani s-au alaturat ISIS, din care peste 200 s-au intors in tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: