Un diplomat rus a fost atacat la Vilnius. Furie mare la Moscova, avertisment catre toate statele baltice: Lituania, Letonia si Estonia

externe

Moscova a cerut sambata ca autoritatile din Estonia, Letonia si Lituania sa ia masuri pentru a proteja ambasadele Federatiei Ruse dupa ce un diplomat rus a fost atacat la Vilnius, capitala lituaniana, a relatat agentia de presa rusa RIA, informeaza Reuters.

„Avertizam Vilnius, Riga si Tallinn ca sunt raspunzatoare de consecintele psihozei antiruse pe care au dezlantuit-o”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, potrivit sursei citate.

MAE rus nu a oferit detalii cu privire la atacul respectiv.

Primarul capitalei Lituaniei, Vilnius, Remigijus Simasius a anuntat joi ca strada pe care se afla Ambasada Rusiei din Lituania se va numi ”Eroii Ucrainei”.

”Schimbati-va cartile de vizita!”, a transmis primarul diplomatilor rusi.

”De acum inainte, cartea de vizita a fiecarui angajat al Ambasadei Rusiei va trebui sa cinsteasca eroii ucraineni. Si toti cei care scriu o scrisoare ambasadei vor trebui sa se gandeasca la victimele agresiunii rusesti si la eroii Ucrainei”, a spus Simasius.

Potrivit primarului, modificarea va fi facuta potrivit cerintelor legale si urmeaza sa aiba loc pana miercurea viitoare, adaugand ca presupune ca posta lituaniana nu va livra scrisori daca adresa nu este specificata corect.

De altfel, primarul a si scris  cu vopsea in fata ambasadei urmatorul mesaj: „Putin, Haga te asteapta”. La Haga sunt judecati criminalii de razboi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: