Un europarlamentar dezvaluie ca Timmermans nu venea la Bucuresti decat „daca este o problema urgenta care ingrijoreaza profund”

politica

Siegfried Muresan ofera o alta perspectiva asupta vizitei lui Timmermans in Romania.

Europarlamentarul Siegfried Muresan sustine, intr-o postare pe Fcebook, ca „nu este normal ca un prim-vicepresedinte al Comisiei sa isi programeze o intalnire atat de importanta intr-un timp atat de scurt decat daca este o problema urgenta care ingrijoreaza profund institutiile europene si intreaga Europa.”

„In 24 ianuarie, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele Comisiei, Frans Timmermans, au facut o declaratie comuna in care avertizau Guvernul Romaniei de pericolul ca actiunile sale sa duca la regresul reformelor din justitie. Am spus atunci ca acela este un ultim avertisment al Comisiei Europene si un semnal al institutiilor europene ca urmeaza sa actioneze pentru a apara statul de drept din Romania, asa cum o cer romanii in strada de mai bine de un an. Exact asa s-a intamplat. In saptamana imediat urmatoare, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a fost invitat la Bruxelles pentru a discuta despre situatia din tara noastra. Dupa numirea Vioricai Dancila ca prim-ministru al Romaniei, atat presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cat si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au trimis scrisori de felicitare noului premier in care cereau Guvernului respectarea valorilor europene. In 7 februarie, Parlamentul European a organizat o dezbatere despre amenintarile la adresa statului de drept din Romania. Apoi, prim-ministrul Viorica Dancila a fost invitata de urgenta la Bruxelles pentru a vedea care sunt planurile noului guvern privind justitia. Este clar ca nu a convins si, iata, vedem ca prim-vicepresedintele Comisiei Europene responsabil cu statul de drept, Frans Timmermans, vine la fel de urgent la Bucuresti unde si-a programat intalniri cu toti liderii politici romani pentru a intelege ce se intampla la noi in tara”, a scris acesta.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, se afla astazi in vizita in Romania, desi atat Klaus Iohannis, cat si premierul Viorica Dancila au fost relativ recent la Bruxelles.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre:

Comentarii: