Un europarlamentar PSD anunta ca sfarsitul lui Dragnea este aproape: „2018 va fi anul in care ne vom desparti de Liviu Dragnea”

news

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan sustine ca, in sedinta de luni, membrii Comitetului Executiv National ar trebui sa-i ceara demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului si sa solicite organizarea de urgenta a unui congres extraordinar.

Catalin Ivan apreciaza, intr-o postare pe Facebook, ca reuniunea Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, programata luni, este un moment bun de bilant pentru primul an de guvernare si ca ar fi necesara o evaluare a liderului partidului, Liviu Dragnea.

”Comitetul Executiv National de maine (luni – n.r.), daca ar fi reprezentativ si ar asculta nemultumirile si ingrijorarile membrilor de partid, despre asta ar trebui sa discute. Un CEX statutar si responsabil ar fi trebuit sa-i ceara demisia lui Liviu Dragnea si sa organizeze de urgenta Congres Extraordinar. Nu se va intampla insa. Totusi, chiar si asa, 2018 va fi anul in care ne vom desparti de Liviu Dragnea”, considera europarlamentarul PSD, citat de news.ro.

Catalin Ivan afirma ca, daca din programul de guvernare s-a ales praful, agenda personala a lui Dragnea ”a fost urmarita cu foarte mare grija si determinare”.

”Anul 2017 a fost anul in care Dragnea a incercat sa puna mana pe puterea absoluta in Romania, sa scape de dosarele penale, sa-si puna agoniseala din fapte evidente de coruptie la adapost, sa scape de orice urma de opozitie din partid si, practic, sa-si asigure libertatea, indiferent de costuri. 2017 a insemnat izolarea totala a Romaniei in plan extern, includerea acesteia pe lista neagra a tarilor cu democratii fragile, cu derapaje grave de la principiile statului de drept, cu investitii straine in scadere, cu o accentuare a fenomenului de depopulare, tot mai multi romani parasind tara, cu blocaje in aproape toate segmentele economiei, cu investitii publice aproape inexistente, cu categorii sociale tot mai nemultumite, cu o administratie locala lasata fara resurse proprii si, practic, in imposibilitatea de a mai sustine proiecte locale de dezvoltare, fara fonduri europene atrase”, scrie Catalin Ivan.

El aminteste si faptul ca a fost eliminata democratia din partid, in timp ce organizatii intregi ale PSD au fost dizolvate. ”Cei care au scapat de ochiul vigilent al cenzurii interne simt o profunda jena fata de familie, vecini, prieteni, cunostinte, pentru ca trebuie sa gireze actiunile unui personaj pe cat de sinistru, pe atat de nociv pentru toti, dar mai ales pentru viitorul copiilor si nepotilor nostri. PSD a devenit nefrecventabil la nivel european si sunt tot mai multe voci care cer izolarea acestuia sau chiar scoaterea in afara familiei europene”, adauga europarlamentarul Catalin Ivan.

Comitetul Executiv National al PSD se va intruni, luni, de la ora 14.00, in sediul central al partidului din Sos. Kiseleff 10.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: