Un europarlamentar PSD anunta cum se vede Guvernul Grindeanu de la Bruxelles: „Suntem in groapa, nu stiu cum vom iesi”

politica

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan isi critica propriul partid pentru modul in care a promovat si apoi a sustinut ordonanta neagra. El spuna ca atat PSD cat si Guvernul Grindeanu trec printr-o „criza foarte grava de credibilitate”.

„In primul rand PSD si apoi Guvernul Grindeanu trec impreuna printr-o criza foarte grava de credibilitate in plan extern si intern. Criza, daca va continua, va putea afecta foarte grav inclusiv programul nostru de guvernare, pentru ca o astfel de situatie poate sa duca la costuri mult mai mari de imprumut pe pietele externe, inseamna dobanzi pe care nu le-am prevazut in buget, poate o eventuala scadere a apetitului investitorilor straini pentru Romania. In PSD trebuie o analiza urgenta sa vedem ce masuri putem lua pentru a recredibiliza Guvernul. PSD trebuie sa ia masuri repede sa iesim din aceasta groapa de incredere”, a declarat europarlamentarul pentru Adevarul.

El a precizat ca textul Ordonantei 13 este „bun”, insa marea greseala a PSD si a Guvernului este ca nu a explicat ce vrea sa faca. „S-a ajuns intr-o groapa de incredere din care nu stiu cum vom iesi”,

„Legat de consecinte, in plan extern avem o problema foarte mare de credibilitate. Sunt lucruri sensibile cu care nu te poti juca in Europa, precum lupta impotriva coruptiei sau lupta impotriva evaziunii fiscale. Se risca foarte mult, pot aparea mecanisme suplimentare de control a UE, pot aparea piedici la atragerea fondurilor UE”, a adaugat Catalin Ivan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: