Un eveniment cu impact simbolic major va avea loc la finalul intalnirii dintre Klaus Iohannis si Donald Trump

news

Presedintele Klaus Iohannis si omologul sau american, Donald Trump, vor sustine vineri o declaratie comuna de presa la Casa Alba.

Potrivit agendei presedintelui Iohannis, declaratia de presa comuna va fi sustinuta la finalul intrevederii celor doi sefi de stat, la ora locala 14,45.

Klaus Iohannis se va intalni vineri, la Departamentul de stat, cu secretarul de stat Rex Tillerson, iar apoi va fi primit la Casa Alba de omologul sau american, Donald Trump, cu care va avea convorbiri tete-a-tete si oficiale si va sustine o declaratie de presa comuna.

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis declara ca intalnirea cu presedintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din Romania, dar si asupra comunitatii romanesti din Statele Unite.

„Sunt fericit sa pot impartasi povestea noastra de succes presedintelui Trump, vineri, cand vom avea convorbiri la Casa Alba. Intalnirea noastra va fi importanta nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului roman de acasa, asupra comunitatii romanesti din SUA, asupra comunitatilor de afaceri din tarile noastre si asupra tuturor celor care au depus eforturi (…) pentru a face relatia noastra mai solida”, a afirmat Iohannis, in cadrul dezbaterii ’20 Years After — The Relevance of the Romanian — U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context’, organizata de Heritage Foundation.

Administratia Prezidentiala arata, saptamana trecuta, ca intrevederea celor doi inalti oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare si extindere a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv in contextul in care in acest an se implinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.

„Presedintele Klaus Iohannis va aborda prioritatile de actiune in cadrul relatiei bilaterale si va reconfirma angajamentul ferm al tarii noastre de a ramane un aliat predictibil, stabil si de incredere al Statelor Unite”, preciza Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza pana vineri o vizita in Statele Unite ale Americii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: