Un fost director din Primaria lui Oprescu a fost condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare. Reprosurile fostei sotii, proba in dosar: Daca ai sarit ca boul din Louis Vuitton… ca te duci sa te dai in spectacol

actualitate

Un fost director din Primaria Capitalei, cand institutia era condusa de Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv, vineri, la 6 ani de inchisoare cu executare.

Este vorba de Madalin Ionica Dumitru, care a fost seful Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice (DGISP) in perioada 2008-2013. El a fost condamnat pentru fals in declaratii in forma continuata, delapidare, luare de mita, abuz in serviciu, instigare la spalare de bani si operatiuni financiare incompatibile cu functia, potrivit G4Media.

Totodata, printre faptele pentru care a fost condamnat se numara si mai multe de trafic de influenta, intr-un caz fiind vorba de faptul ca a primit un BMW X6 mita de la o companie privata.

In interceptarile facute de DNA la acea vreme, cea care acum ii este fosta sotie, Cristina Dumitru, ii reprosa ca s-a afisat cu masini si ceasuri de lux si astfel a atras atentia asupra sa.

„Daca ai sarit ca boul din Louis Vuitton, primele discutii pe care le-ai avut tu la Primarie si pe care le-ai uitat in ultima vreme, la ce se refereau? Sa nu veniti cu marci! Da? Sa nu va afisati, da? Ce ti-am zis eu? Ca te duci sa te dai in spectacol si sa te intrebe lumea: De ce?, cum l-au intrebat pe nu stiu cine de ceasul pe care il poarta in emisiune”, il certa sotia, conform transcripturilor redate de sursa citata.

Ea trece in revista si toate masinie pe care acesta le-a obtinut intr-un fel sau altul, deloc putine ca numar.

„Am zis eu ceva de Polo vreodata? Nu. Am zis eu ceva de Passat vreodata? Nu. Am iubit Touaregul? Da. Am… Nu mi-a placut Mitsubishi. Ti-am spus ca nu-mi place ca masina. Dupa aceea, dupa ce l-ai luat, am zis, ce am zis? … Sa trecem peste Mitsubishi.

Ce a urmat? Am zis ceva cand ai luat ML-ul? Nu. Am zis ceva cand ai luat E-ul? Nu. Nu poti sa-mi reprosezi, ca incercam sa te aduc cu picioarele pe pamant”, a continuat Cristina Dumitru.

Barbatul i-a raspuns la randul sau cu un repros: „Si la cat de desteapta erai, puteai sa-mi spui: Bine ma, bine ca ti-ai facut fetisul asta, dar parerea mea e sa nu te duci cu ea la munca”.

El ii reprosa fostei sotii si ca nu s-a implicat si nu l-a ajutat in gestionarea imobilelor pe care el le cumparase.

”Ce-ai facut tu cu toate casele pe care le-am luat? Nimic. De ce?… Care inchiriere, ca si tot ce s-a inchiriat le-am inchiriat eu. Eu le-am luat, eu le-am facut, eu le-am inchiriat”, spunea Madalin Dumitru

Femeia i-a replicat ca toti banii si toate casele nu au contat in schema construirii unei relatii fericite.

”Acum stai si le numeri pe toate de nu iti ajung degetele de la o mana. Si? Si imi spui ca era fabulos intre noi. Era …..!”.

In 2014, Dumitru a fost scos din sediul DNA in catuse, dar ulterior a fost cercetat sub control judiciar. La vremea respectiva, primarul Sorin Oprescu spunea ca a pus la dispozitia anchetatorilor toate actele cerute, evitand sa faca declaratii despre persoana lui Dumitru.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: