Categories: politica

Un fost lider din PSD expune jocurile murdare ale lui Dragnea: „O facatura ieftina pentru a acoperi o decapitare politica”

Fostul lider al PSD Iasi, Mihai Chirica, considera raportul de evaluare a Guvernului ca fiind ”o facatura ieftina pentru a acoperi o decapitare politica a unui premier pus de acelasi partid”. ”Sorin Grindeanu are 2 solutii: poate muri cu demnitate sau poate muri fara demnitate”, spune Chirica.

Intrebat de corespondentul MEDIAFAX despre decizia PSD de a retragere sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, fostul lider al PSD Iasi, Mihai Chirica, a raspuns ca nu s-a gandit ca membrii CExN ”vor avea atat de multa intelepciune incat sa ia o alta decizie”.

”Nici sub o forma. Eu am trecut prin Comitetul Executiv, e adevarat ca atunci au fost toti impotriva mea. De data aceasta a fost si partial Iasul pentru Grindeanu, Timisul si Carasul, probabil au mai fost si alti presedinti de organizatii. Domnul Grindeanu are acum doar doua solutii: poate sa moara cu demnitate sau poate sa moara fara demnitate. Inseamna ca nu trebuie sa isi dea demisia pentru ca nu a gresit cu nimic si este dezonorant sa il vezi ranjind pe Codrin Stefanescu uitandu-se la demisia lui Grindeanu si trebuie sa se duca mai departe in Parlament sa trezeasca o lume intreaga, Europa si intreaga lume, sa vada cam ce se intampla cu conducerea PSD in momentul de fata si sa ia masurile care se cuvin in ceea ce priveste capacitatea de democratizare a acestui partid”, a declarat fostul lider social-democrat.

Potrivit acestuia, premierul ”nu are voie sa paraseasca rusinos Guvernul pentru ca nu a gresit cu nimic”.

Intrebat, de asemenea, despre raportul privind evaluarea Guvernului, Mihai Chirica a spus ca este ”o decapitare politica”.

”Eu nu dau decat doua exemple si cu asta inchei orice discutie pe marginea acestui raport ca sa vedeti cam cum lucreaza Stalin in 2017. Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale: 25 de masuri duse partial la indeplinire, 19 indeplinite si doar patru neindeplinite. Ministerul Justitiei – unde anterior lui Tudorel Toader a izvorat ordonanta 13 in fruncte cu demisul Iordache – 28 de masuri neindeplinte, 9 duse partial la indeplinire si doar patru indeplinite. Adica a facut-o in oglinda pe minus. Si de acolo am tras concluzia si am zis ca nu vreau sa mai citesc nimic din acest raport. Diferenta: inaintea lui Tudorel Toader au fost cele mai ample miscari de strada de dupa Revolutie incoace datorita ordonantei 13, iar in timpul Olgutei Vasilescu au aparut nenumarate miscari de strada din partea tuturor sindicatelor din sectorul public din Romania din cauza gafelor pe care le-a facut cu legea salarizarii. Ce sa mai discutam? Acel raport este o facatura ieftina pentru a acoperi o decapitare politica a unui premier pus de acelasi partid, care este acoperit si de minciuna si de ilegalitate. Eu il sustin in continuare pe domnul Grindeanu. Trebuie sa il demita, daca e cazul, prin motiune de cenzura, sa fie rusinea pana la capat.”, a raspuns Mihai Chirica.

Miercuri seara, PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

Pe de alta parte, toti ministrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmand ca acestea sa fie transmise la Palatul Cotroceni, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, dupa sedinta CExN al PSD, ca din pacate premierul nu a mai asteptat votul din partid, dar a luat act de anuntul lui Grindeanu ca isi va prezenta demisia, PSD fiind gata sa faca nou Guvern.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

9 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

9 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

9 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

9 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

9 ore ago