Fost ministru al Justitiei: „‘Ce ne mai poate salva?’ ma intreaba multa lume”. Presedintele Iohannis trebuie sa actioneze, „nu poate exista sprijin mai mare” pentru el

news

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna spune, comentand scrisoarea Forumului Judecatorilor din Romania, care ii cere lui Klaus Iohannis sa retrimita Parlamentului legile Justitiei si sa ceara avizul Comisiei de la Venetia, ca „ne-ar mai putea salva” numerele mari, vocile care nu tac si un presedinte curajos, care ar putea juca restul de mandat luptand pentru prezervarea justitiei din tara sa, relateaza News.ro.

Raluca Pruna scrie, pe Facebook, ca Forumul Judecatorilor din Romania ii cere presedintelui sa retrimita legile la Parlament spre reexaminare, sa sesizeze Curtea Constitutionala si sa solicite avizul Comisiei de la Venetia „pentru motive serioase, despre care se vorbeste in spatiul public de cand aventura modificarii acestui pachet a debutat lamentabil, rusinos si complet neprofesionist printr-un power point prezentat de cel mai titrat ministru al justitiei de dupa 1989”, in 23 august 2017.

„Am scris atunci, sustin acum: cand se va fi asezat praful si se va putea vorbi fara patimi si interese imediate in rezolvarea anumitor dosare penale, ziua aceasta infama va fi retinuta ca ziua in care s-au intors armele impotriva justitiei romane. De catre oameni politici iresponsabili si lacheii lor ‘scoliti’. ‘Ce ne mai poate salva?’ ma intreaba multa lume. Numerele mari, vocile care nu tac si un presedinte curajos. Care ar putea juca restul de mandat luptand pentru prezervarea justitiei din tara sa. Justitie care, sub mandatul domniei sale, a respins prin vocea a peste 4000 de magistrati acest experiment legislativ grav. Nu poate exista sprijin mai mare. Ceva ma face sa cred ca numai curajul presedintelui poate mobiliza numerele mari”, scrie fostul ministru al Justitiei.

Plenul Senatului, in calitate de for decizional, a adoptat luni cele trei legi ale Justitiei – Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). PNL a anuntat ca le va ataca din nou la Curtea Constitutionala.

Cele trei legi vor merge la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: