Categories: politica

Un fost ministru din Cabinetul Ciolos ii avertizeaza pe parlamentarii care vor sa amputeze Justitia: „So­cie­ta­tea nu este dispusa sa acorde clementa cu de­di­catie”

Raluca Pruna, fostul ministru al Justitiei, avertizeaza ca gratierea nu este raspunsul pentru rezolvarea problemei privind aglomeratia din penitenciare, deoarece „rezolva doar partial si temporar o solutie din sistem”.

Intr-un interviu pentru Formula AS, fostul ministru din Cabinetul Ciolos subliniaza ca parlamentarii trebuie sa tina seama de faptul ca societatea nu este dispusa sa acorde clementa „cu dedicatie”.

„Intr-adevar, am initiat o dezbatere ampla in vara anului trecut, dupa ce am vizitat multe pe­nitenciare, pentru a identifica solutii de degrevare a sistemului penitenciar de o supra-aglomerare sis­temica. Gratierea era numai una dintre solutiile teoretice puse pe masa. Dupa dezbatere, in multe orase mari, Bucuresti, Timisoara, Craiova, Cluj, Iasi, dupa ce am ascultat experti din sistemul pe­nitenciar, din ONG-uri care au de multi ani pro­iecte in domeniu, din universitati, din societati care angajeaza persoane condamnate, am consta­tat ca gratierea nu era printre solutiile identificate. In plus, am facut calcule si am constatat ca gra­tie­rea nu este raspunsul, in primul rand pentru ca rezolva doar partial si temporar o solutie de sis­tem. Partial, pentru ca am fi vorbit de cateva sute de persoane; temporar, pentru ca experienta altor state, in care au avut loc gratieri colective, arata ca, in maximum un an, situatia ar fi fost aceeasi, din cauza recidivei”, a declarat Pruna.

Referindu-se la modificarile pe care le propune PSD-ALDE in Justitie, Raluca Pruna avertizeaza ca parlamentarii „trebuie sa tina seama de faptul ca so­cie­ta­tea nu este dispusa sa acorde clementa cu de­di­catie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

„Bine ati venit in lumea rusa”. Parlamentul din Georgia a adoptat legea „agentilor straini” pe fondul unor proteste masive – Video

Deputatii georgieni au aprobat marti, in a treia si ultima lectura, un controversat proiect de…

O oră ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

6 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

O oră ago

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

3 ore ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani. „Nu am crezut ca voi trai asemenea momente”

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase, a fost atat de suparat pe…

8 ore ago