Un fost ministru PSD de Finante: „Nu trebuie sa lasam PSD-ul lui Liviu Dragnea sa faca asta. Daca ii lasam, ne vom trezi la un moment dat ca e prea tarziu”

news

Ioana Petrescu, fost ministru de Finante in Guvernul Ponta, a reactionat la declaratia facuta de Dragnea, conform careia este nevoie de o lege impotriva celor care defaimeaza Romania.

Fostul ministru, Ioana Petrescu, sustine ca este de acord ca avem o problema cu unii romani care defaimeaza tara in afara, insa totodata o lege precum cea propusa de Dragnea nu este o solutie la aceasta problema, deoarece s-ar ingradi libertatea de exprimare.

„Sunt de acord ca avem o problema cu unii romani care defaimeaza tara in afara, mintind sau spaland rufele murdare in spatiul international. Asta nu prea se intampla in alte tari. Nu se intampla pentru ca opinia publica si votantii de pe alte meleaguri sanctioneaza drastic astfel de devieri comportamentale in spatiul international. De exemplu, am fost invitata sa vorbesc la ONU despre experienta de la Finante si am ales sa vorbesc despre lucrurile pozitive pe care le-am facut la ANAF. Acelasi lucru l-au facut si reprezentatii a peste 100 de tari participante. Nu pentru ca nu ar fi fost probleme la noi sau in alte tari, ci pentru ca rufele murdare nu se spala in public”, scrie fostul ministru pe Facebook.

Insa o lege precum cea propusa de Liviu Dragnea NU este o solutie la acesta problema. Mai degraba, o astfel de reglementare creeaza o alta problema, mult mai mare: ingradirea liberei exprimari. O astfel de lege ar fi un prim pas catre pierderea drepturilor pe care tara noastra le-a dobandit dupa 1989. Nu trebuie sa lasam PSD-ul lui Liviu Dragnea sa faca asta. Daca ii lasam, ne vom trezi la un moment dat ca e prea tarziu si suntem deja intr-un regim totalitar.”, a mai scris Ioana Petrescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: