Un fost traficant de droguri italian ofera o insula pentru o pedeapsa redusa. Valoarea insulei este estimata la 60-80 de milioane de euro

externe

Raffaele Imperiale

Un fost traficant de droguri devenit informator a predat autoritatilor italiene o insula artificiala pe care o detine in largul Dubaiului, in speranta ca va primi o pedeapsa redusa, potrivit The Guardian.

Anuntul a fost facut in cadrul procesului care are loc la Napoli, in care sunt judecati aproximativ 20 de inculpati, printre care Raffaele Imperiale, supranumit „seful Van Gogh”, un traficant international de droguri notoriu din Camorra, mafia napolitana.

Imperiale, care este fugar de cinci ani, a fost arestat in Dubai in august 2021 si extradat in Italia in martie 2022.

Potrivit anchetatorilor, traficantul a cumparat insula, numita Taiwan, cat timp s-a ascuns. Valoarea insulei este estimata la 60-80 de milioane de euro si face parte dintr-un arhipelag artificial de langa coasta Emiratelor Arabe Unite numit „Lumea”, ale carui insule formeaza harta lumii.

Imperiale, care risca o pedeapsa de 14 ani si 10 luni de inchisoare, incearca sa-si demonstreze disponibilitatea de a coopera cu autoritatile in speranta ca va primi o pedeapsa redusa.

Traficantul si-a inceput cariera infractionala intr-o cafenea din Amsterdam, vanzand canabis si se crede ca ar fi fost liderul unui presupus super cartel de droguri, impreuna cu fostul cel mai cautat criminal din Tarile de Jos, Ridouan Taghi, reputatul sef de banda irlandeza Daniel Kinahan si traficantul de droguri bosniac Edin Gacanin. Daniel Kinahan, tatal sau, Christopher si fratele Christopher Jr sunt inca in libertate, in ciuda unei recompense de 5 milioane de dolari pusa pe capul lor.

Autoritatile italiene considera ca grupul lui Imperiale este unul dintre cele mai mari 50 de carteluri de droguri din lume, cu un monopol virtual asupra cocainei peruane.

Imperiale, care se bucura de un stil de viata generos in Dubai si cheltuia 400.000 de euro pe luna pentru a si-l intretine, si-a castigat porecla „seful Van Gogh” deoarece detinea doua tablouri pretioase ale artistului olandez care au fost furate pe 7 decembrie 2002.

Pentru a-si demonstra disponibilitatea de a deveni informator, Imperiale a returnat tablourile autoritatilor judiciare. Informatiile oferite de el au condus la recuperarea si returnarea picturilor, „Plaja la Scheveningen in vreme furtunoasa” (1882) si „Congregatia parasind biserica reformata din Nuenen” (1884), Muzeului Van Gogh din Amsterdam.

Picturile au disparut fara urma timp de mai bine de 13 ani, pana cand au fost descoperite de Guardia di Finanza langa Napoli, in ianuarie 2016. In cele din urma, au fost returnate Muzeului Van Gogh si au revenit in circuitul expozitional in martie 2017.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: