externe

Un general francez a preluat comanda unei divizii britanice: „Simbol al prieteniei durabile si puternice dintre Marea Britanie si Franta”

Divizia 1  a armatei britanice va fi condusa, pentru a doua oara, de un general de brigada francez. Generalul de brigada Jean Laurentin a preluat sambata comanda de la generalul-maior Charlie Collins pana in septembrie, cand va sosi inlocuitorul sau permanent.

In cadrul acordului de la Lancaster House din 2010, francezii si britanicii au convenit asupra unei cooperari mai stranse in domeniul apararii si de atunci au construit o relatie puternica. Exista un numar de ofiteri de schimb de ambele parti ale Canalului Manecii care imbunatatesc interoperabilitatea militara.

Generalul-maior Collins a declarat, citat de army.mod.uk: „Este un simbol al prieteniei durabile si al increderii reciproce dintre cele doua natiuni ale noastre faptul ca adjunctul meu comandant, generalul de brigada Laurentin, va prelua comanda Diviziei 1 (Regatul Unit) pana la numirea unui nou ofiter general. El are toata increderea mea ca un comandant dovedit si lider remarcabil. Legatura istorica dintre Divizia 1 (britanica) si Divizia 1re (franceza) continua sa se aprofundeze si demonstreaza un parteneriat al Fortei Expeditionare Mixte Intrunite Terestre care este mai puternic ca niciodata.”

Generalul de brigada Laurentin a declarat: „Am fost foarte incantat sa va multumesc. In calitate de general francez care serveste in armata britanica, este o adevarata onoare sa preiau temporar comanda Diviziei 1 (UK) la plecarea generalului Charlie Collins. Acesta este un simbol al prieteniei durabile si puternice dintre Marea Britanie si Franta si, in special, dintre cele doua armate ale noastre. Este, de asemenea, o dovada de incredere din partea generalului Charlie, ma simt deosebit de onorat de acest lucru.”

Armata britanica are doua divizii (aproximativ 25.000 de soldati fiecare), Divizia 1 (UK) fiind formata in 1809. De la inceputul secolului al XX-lea, aceasta a servit in razboaiele mondiale, in Golf, in Bosnia si in Kosovo. In prezent, are putin peste 1.000 de soldati desfasurati in operatiuni si sustinand alte angajamente militare, inclusiv roluri de instruire, in intreaga lume.

Este cea mai versatila forta a armatei britanice – usoara, agila, letala si expeditionara. Activa si eficienta acasa si peste hotare. De incredere pentru aparare si pentru natiune ca forta de munca cu multiple talente si capacitati unice.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

4 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

6 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

6 ore ago

Super-dronele care vor ajunge in Ucraina din SUA. Sunt inarmate cu mitraliere de 5,56 mm sau cu rachete

SUA vor transfera Ucrainei drone de atac avansate cu arme de foc la bordul lor,…

2 ore ago

Peste 70 de pasageri ai unui zbor Mauritius – Germania au dezvoltat simptome de toxiinfectie alimentara. Serviciile medicale de urgenta i-au asteptat la Frankfurt

Pasagerii companiei aeriene Condor, care calatoreau din Mauritius in Germania au fost asteptati, joi, la…

6 ore ago