Un grup de senatori SUA detoneaza bomba: Arabia Saudita, implicata in atentatele asupra „turnurilor gemene” din 11 septembrie 2001

externe

Senatorul american Kirsten Gillibrand si fostul senator Bob Graham ii cer presedintelui Barack Obama sa desecretizeze o parte din raportul despre atentatele din 11 septembrie 2001.

Documentul a fost redactat de o comisie mixta a Congresului american, continand nu mai putin de 800 de pagini. Ultimul capitol, de 28 de pagini, a fost secretizat in 2013 „din motive de siguranta nationala”.

Intr-un interviu acordat postului CBS News, co-presedintele comisiei sus-amintite si unul dintre autorii raportului, fostul senator Bob Graham, a spus ca partea clasificata contine dovezi care conduc catre implicarea Arabiei Saudite in atentatele asupra World Trade Center.

Stirea a fost confirmata si de fostul congresman Tim Roemer si de fostul senator Bob Kerrey. Conform spuselor lui Graham, in aceasta parte a raportului, clasificata acum, se specifica cine i-a ajutat pe teroristi sa invete sa piloteze avioanele care au doborat „turnurile gemene”.

In partea secretizata se arata cum au ajuns teroristii in SUA fara sa cunoasca bob de engleza si fara nicio experienta de zbor. In ciuda acestui fapt, cu ajutorul agentului saudit, Omar al-Bayoumi, ei au reusit sa se inscrie la cursuri de pilotaj.

Graham spune ca ajutorul oferit teroristilor a venit din partea Arabiei Saudite pe mai multe cai: de la autoritatile centrale saudite, de la cetateni care au donat sume de bani sau din partea unor fundatii caritabile.

Senatorul Kirsten Gillibrand spune ca Obama trebuie sa desecretizeze raportul de 28 de pagini inainte de vizita programata in Arabia Saudita, in 21 aprilie. Casa Alba a raspuns, deocamdata, prin faptul ca este nevoie de „protejarea datelor secrete, care au insemnatate pentru siguranta nationala”.

Riadhul a numit aceste informatii drept o compilatie de mituri.

„Exista tot mai multe dovezi, si nu numai aceste 28 de pagini, care dovedesc participarea Arabiei Saudite in atentatele din 11 septembrie”, a spus Graham pentru Fox News.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: