Un hacker olandez a furat datele tuturor austriecilor: „Numele complet, genul, adresa completa si data de nastere”

externe

Autoritatile olandeze au arestat un barbat suspectat ca a furat si vandut datele personale a milioane de oameni din intreaga lume, inclusiv ale aproape tuturor austriecilor, relateaza miercuri Reuters si dpa, citate de Agerpres.

Barbatul, un cetatean din Tarile de Jos in varsta de 25 de ani, a fost arestat in noiembrie, in baza unor informatii primite de la politia austriaca, dar cazul a fost facut cunoscut de procuratura din Amsterdam abia miercuri.

Exista „indicii puternice” ca suspectul a oferit multa vreme spre vanzare date confidentiale – inclusiv inregistrari de natura medicala cu privire la pacienti.

Datele sustrase sunt ale unor persoane din Tarile de Jos, Austria, Thailanda, Columbia, China si Marea Britanie.

Politia din Austria investigheaza se pare in mod intensiv de peste doi ani acest caz, dupa ce in mai 2020 pe un forum ilegal au fost oferite spre vanzare date furate de la milioane de persoane din Austria. In cele din urma, a fost localizata adresa barbatului din Amsterdam. Politia a confiscat in perchezitii desfasurate in locuinte din Amsterdam si Almere – la nord de Amsterdam – numeroase echipamente si software care ar fi putut fi folosite la furtul datelor.

Conform informatiilor primite de la autoritatile austriece, doar in Austria au fost expuse 9 milioane de inregistrari in format electronic, iar cum tara are circa 9 milioane de cetateni, este vorba de date privind „numele complet, genul, adresa completa si data de nastere a probabil fiecarui cetatean” al tarii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: