Un important ministru din Guvernul Merkel recunoaste: „Am facut greseli in politica fata de refugiati”

externe

Influentul ministru de Finante al Germaniei, Wolfgang Schauble, a criticat duminica politica Angelei Merkel fata de refugiati, transmite Politico, citand presa germana.

Intr-un interviu acordat publicatiei Welt am Sonntag, Schauble, cunoscut pentru afirmatiile sale fara ocolisuri, a raspuns fara menajamente fata de cancelarul Merkel la o intrebare legata de deschiderea Germaniei fata de migratie. „Si noi, politicienii, suntem oameni. Si noi facem greseli. Dar putem invata din greseli”, a spus ministrul de Finante.

Wolfgang Schauble a mai afirmat ca Uniunea Europeana (UE) trebuie sa ia masuri pentru ca sistemele de protectie sociala din statele membre sa devina mai echilibrate, astfel incat refugiatii sa nu mai incerce sa obtina rezidenta in statele unde sistemul le ofera beneficii mai consistente.

Astfel de teme au fost considerate pana acum „tabu” in Germania, a spus Wolfgang Schauble.

Ministrul de Finante nu este la prima critica la adresa cancelarului Angela Merkel, subliniaza Politico.

Afirmatiile vin pe fondul scaderii de popularitate pe care formatiunea crestin-democrata din care fac parte Merkel si Schauble o inregistreaza, pe fondul ascensiunii partidului anti-imigranti Alternativa pentru Germania (AfD), arata Agerpres.

In septembrie 2016, AfD a invins partidul cancelarului la alegerile locale din Mecklenburg-Vorpommern.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: