Un inalt oficial al Comisiei Europene anunta ce ne va aduce PSD: „Colaps administrativ pentru a sabota sistemele de prevenire a furtului create de Guvernul Ciolos”

politica

Valeriu Nicolae, fost consilier al lui Dacian Ciolos si fost secretar de stat la Ministerul Muncii, are o viziune pesimista asupra viitorului Romaniei. El descrie foarte sugestiv la ce se pot astepta romanii din partea viitoarei guvernari PSD. 

Nicolae prezinta doua variante ale modului in care va lucra PSD. Ambele sunt catastrofale pentru Romania.

„In prima o sa fie initial mai bine. Vechii mesteri or sa isi reia pozitiile, iar aparatul administrativ obisnuit sa raspunda amenintarilor politicianului mirlan si ale baronului local deja ales va reactiona rapid. Mai toti sint flaminzi rau dupa un an de pauza de spagi de la guvern, asa ca deschiderea robinetului cu bani publici va ajuta potolirea foamei baronilor. Bani vor fi imediat promisi votantilor captivi, lucru care va rasplati votul acestora si va intari reflexul raspunsului la mita electorala. Televiziunile penale si patronii lor vor avea din nou acces la finantarile generoase (inclusiv din fonduri europene) date cu dedicatie, lucru care va ajuta cresterea discrepantei dintre realitate si imaginea publica a actiunilor partidelor. Va creste numarul licitatiilor cu un singur participant si al vilelor pe numele rudelor si amantelor baronilor loiali.

Pe termen mediu o sa fie din ce in ce mai prost, iar pe termen lung poate fi catastrofal. Administratia publica va deveni si mai dependenta de politic si, automat, mai inepta decit este acum. In patru ani probabil o sa fie clar dezastrul guvernarii, lucru care poate va permite innoirea clasei politice daca pina atunci vor mai fi oameni dispusi sa creada in asa ceva”, scrie Valeriu Nicolae in Dilema veche.

In cea de-e doua varianta, PSD ar putea pune la cale un „colaps administrativ” pentru a sabota realizarile guvernarii Ciolos.

„Varianta a doua este aceea in care va fi initial mai prost. Reforma sistemelor IT si a administratiei publice va duce la numeroase acte de sabotaj din interior. Mafiotii care au supt cit s-a putut de mult de la stat, cit si diversii directori, secretari generali si altii care au fost numiti in ministere prin frauda si cu scopul de a se imbogati pe ei insisi, precum si pe diversii smecheri din partid, vor reactiona disperat, incercind sa provoace un colaps administrativ.

Din ce in ce mai lipsite de banul public, televiziunile vor exploda cu tot felul de teorii conspirationiste demne de securistii sau penalii care le controleaza si vor incerca sa manipuleze opinia publica impotriva unei guvernari cinstite, prezentind-o ca fiind incompetenta”, mai spune Nicolae.

Valeriu Nicolae este acum reprezentant special al secretarului general al Consiliului Europei (CoE) pentru chestiuni legate de romi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: