Un inalt oficial american afirma ca liderul Hamas, Yahya Sinwar, „are zilele numarate”

externe

Yahya Sinwar, demis, Gaza, Israel, Hamas

Un inalt oficial al administratiei Biden a declarat, in timpul unui briefing de presa organizat joi, in Israel, ca este „sigur sa spunem” ca seful Hamas, Yahya Sinwar, „are zilele numarate”.

In timp ce politicienii si militarii israelieni au exprimat astfel de amenintari la adresa liderului terorist si s-au referit la el ca la „un mort care inca merge”, a fost pentru prima data cand un oficial american de rang inalt a vorbit in mod public despre Sinwar intr-o astfel de maniera.

„Cred, de asemenea, ca este sigur sa spun ca nu conteaza cat timp va dura.. dar se va face dreptate”, a declarat inaltul oficial al administratiei, mentionand ca Sinwar are „sange american pe maini”.

Treizeci si opt de americani au fost ucisi in timpul atacului terorist al Hamas din 7 octombrie, iar opt cetateni americani si rezidenti permanenti se numara printre cei aproximativ 135 de ostatici retinuti in Gaza.

Se crede ca Sinwar s-ar ascunde in prezent in orasul Khan Younis din sudul Fasiei Gaza, dupa ce a fugit din nordul Fasiei, ascunzandu-se intr-un convoi umanitar care se indrepta spre sud la inceputul razboiului dintre Hamas si Israel.

Potrivit cotidianului The Times of Israel, pe 6 decembrie, s-a raportat ca armata israeliana a inconjurat locuinta lui Sinwar din Khan Younis, desi nu existau indicii ca acesta ar fi locuit acolo, intrucat se ascunde si detine mai multe locuinte.

De asemenea, pe retelele sociale au circulat joi imagini cu un pliant care oferea pana la 400.000 de dolari pentru Sinwar si sume mai mici pentru alti lideri Hamas. Pliantul, a carui autenticitate nu a putut fi confirmata, includea un numar de telefon si un contact pe aplicatia de mesagerie Telegram, cu promisiunea de confidentialitate.

Yahya Sinwar, Hamas, lider, zile numarate, recompensa, Israel
Urmareste-ne si pe:

Comentarii: