Un inalt oficial din Elvetia isi cere scuze ca Dragnea a fost invitat in aceasta tara: „Uneori Elvetia trebuie sa primeasca si oaspeti incomozi”

news

O delegatie a comunitatii Rezist Zurich a fost, marti, in Parlamentul Elvetian, unde s-a discutat despre „abuzurile guvernantilor” din timpul protestului din 10 august. Seful Serviciului Parlamentar pentru Relatii Internationale, Claudio Fischer, a declarat despre vizita lui Dragnea in Elvetia ca „uneori Elvetia trebuie sa primeasca si oaspeti incomozi”.

„Astazi, 28 august 2018, o delegatie a asociatiei ‘Rezist Zurich’ a fost primita la Parlamentul Elvetian de catre dl. ambasador Claudio Fischer, sef al Serviciului Parlamentar pentru Relatii Internationale. La intalnire a luat parte si dl. Nicolas Descoeudres, sef al sectiei pentru Europa de Vest, Centrala si de Sud din cadrul Ministerului Elvetian de Externe”, potrivit unui comunicat de presa.

In primul rand, informeaza asociatia, s-a discutat despre vizita liderului PSD, Liviu Dragnea, in Zurich, in luna mai 2018, „prilej cu care in acea perioada asociatia Rezist Zurich a demarat in Elvetia o ampla campanie publica de informare cu privire la faptele grave de coruptie si statutul de condamnat penal al presedintelui PSD”.

„Dl. Fischer a tinut sa explice ca primirea lui Liviu Dragnea nu e singura care a adus un val de critici din partea opiniei publice spre Parlamentul Elvetian, aratand ca prin natura traditiei schimburilor intre parlamente, uneori Elvetia trebuie sa primeasca si oaspeti incomozi.

Dl. Fischer a mai aratat si ca in momentul in care in Elvetia s-a aflat ca Liviu Dragnea ar fi urmat ca in ziua vizitei in Berna sa primeasca sentinta intr-un dosar penal, a transmis Ambasadorului Romaniei in Elvetia posibilitatea de a amana intalnirea de la Parlamentul Elvetian. Astfel, a ramas la latitudinea partii romane de a decide daca doreste modificarea datei vizitei. Delegatia romana condusa de Liviu Dragnea, a tinut totusi ca vizita sa aiba loc la data convenita anterior”, se mai arata in comunicat.

De asemenea, discutiile s-au axat si pe mitingul diasporei din 10 august, reprezentantii comunitatii Rezist Zurich prezentand mai multe materiale foto si video care „reflecta agresiunea guvernului roman prin jandarmerie asupra protestatarilor pasnici”.

„Membrii Rezist Zurich au aratat ca pana acum nu exista nici o demisie legata de acest caz, cum nu exista inca nici un oficial care sa fi preluat responsabilitatea pentru faptele de violenta ale jandarmeriei romane in data de 10 august.

Impresii de la protestul diasporei au fost prezentate celor doi interlocutori si printr-un colaj foto, care ilustra agresiunile asupra protestatarilor si a jurnalistilor ce-si faceau datoria, relatand de la locul faptei.

Gazdele au primit din partea romanilor si o colectie de articole din presa internationala care reflecta momentul 10 august si evolutia de pe scena politica din Romania de dupa aceasta data”, se mai precizeaza in comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: