Un influent avocat, fost ministru, avertizeaza: „OUG 13 va reapare curand, usor metamorfozata. Presedintele este extrem de singur”

politica

Avocatul Doru Viorel Ursu avertizeaza ca miscarile de acum ale coalitiei de guvernare in privinta legislatiei penale sunt o „cacealma” si ca in curand prevederile din OUG 13 vor reapare sub alta forma.

Fost ministru de Interne in guvernul condus de Petre Roman, Doru Viorel Ursu este inca bine conectat la viata politica. El a urmarit cu atentie jocul guvernantilor in cazul ordonantei 13/2017 si modul in care sustin ca incearca sa o abroge.

„Pionii otraviti ai OUG nr. 14/2017  isi arata deja coltii. Confirma, matematic si implacabil, estimarile pe care vi le-am prezentat in postarea din 6.02.ac si cacealmaua jucata de guvernanti.

Presedintele este extrem de singur. Va are doar pe voi, cei din Piata Victoriei si din celelalte orase ale Romaniei, care nu va supuneti unei dictaturi a arbitrariului si bunului plac, pe cale a se instala. Am vazut asta la Curtea Constitutionala, unde paratii avocati ai Puterii, de indoienica imagine in lumea justitiei, i-au surclasat pe firavii contestatari ai OUG 13/2017, care va reapare curand, usor metamorfozata, in opinia mea, pentru a ne lua ochii, prin grija majoritatii parlamentare.

Jalnicele glumite din Parlament ale trioului de prost gust Basescu-Dragnea-Tariceanu marcheaza, din pacate, aceasta realitate dar si faptul ca genunchiul broastei este o inaltime ce pare de neatins”, a scris Ursu pe Facebook.

Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, luni, ca nu exclude ca ordonanta contestata de sute de mii de oameni in strada in ultimele doua saptamani sa fie, in cele din urma, aprobata de Parlament.

Ordonanta 14, de abrogare a ordonantei 13, care modifica prevederile privind abuzul in serviciu, a trecut de Comisia Juridica a Senatului. Ordonanta 13 ramane insa pe masa discutiilor si nimic nu este exclus, informeaza Digi24.

„Reporter: Ar mai putea fi OUG 13 adoptata?

Serban Nicolae: Nu as vrea anticipez. Eu nu ma pronunt in numele colegilor si nu as vrea sa tranform functia de presedinte in stapanul comisiei.

Reporter: Verdictul ordonantei nu e unul sigur in acest moment ? Deci nu putem fi siguri ca va fi respinsa?

Serban Nicolae: Niciodata nu putem sa fim siguri”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: