Un judecator CCR a incercat sa-l pedepseasca pe un judecator CSM pentru ca a indraznit sa vorbeasca. S-a folosit de Inspectia Judiciara

news

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), anunta ca Inspectia Judiciara i-a comunicat ca a dispus cercetarea sa disciplinara, dupa ce a scris pe Facebook ca judecatorul CCR Petre Lazaroiu si-a depasit cu un an mandatul la Curtea Constitutionala.

Mateescu spune ca astazi a primit rezolutia Inspectiei Judiciare prin care in 21 septembrie s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare impotriva sa, ca urmare a sesizarii facute de judecatorul CCR Petre Lazaroiu, care il acuza de patru abateri disciplinare, dupa ce a scris pe Facebook ca acesta si-a depasit cu un an mandatul.

„Inspectorul judiciar a apreciat ca exista indiciile savarsirii uneia dintre ele, prevazuta de art 99 lit. a din Legea 303/2004. Nu am primit vreo solutie cu privire la celelalte reclamate. Consider ca este corect sa fie cunoscut acest fapt, desi ma bucur de protectia confidentialitatii procedurii disciplinare, intrucat voi continua in mod asumat sa am luari de pozitii prin prisma competentei decurgand din calitatea de membru ales al CSM, referitoare inclusiv la Inspectia Judiciara. Procedura disciplinara isi va urma cursul firesc, potrivit legii, iar eu imi voi exercita fara rezerve dreptul la aparare tot in conditiile prevazute de lege”, afirma Mateescu intr-un mesaj postat luni pe Facebook.

Judecatorul CCR Petre Lazaroiu a sesizat Inspectia Judiciara in cazul lui Bogdan Mateescu dupa ce la sfarsitul lunii mai acesta a scris pe Facebook ca Lazaroiu si-a depasit cu un an mandatul la Curtea Constitutionala.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: