politica

Un judecator de la Curtea de Apel n-a suportat sa-l vada pe Dragnea, s-a recuzat. El a fost atacat de presa PSD dupa ce l-a condamnat pe Gheorghe Nichita la inchisoare cu executare

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, pentru 14 iunie, dezbaterea cererii depuse de Liviu Dragnea in care fostul lider PSD solicita stramutarea, de la Tribunalul Bucuresti la un alt tribunal din tara, a procesului privind eliberarea sa conditionata din inchisoare.

Procesul a fost amanat dupa ce judecatorul desemnat in acest caz, Benone-Alin Raduinea, a facut cerere de abtinere, pe motiv ca exista o suspiciune ca impartialitatea sa este afectata, el fiind schimbat din complet. Raduinea este cel care l-a condamnat Gheorghe Nichita la cinci ani de puscarie, fiind apoi atacat in presa pesedista.

In aceste conditii, Tribunalul Bucuresti va lua in discutie miercuri cererea lui Dragnea de eliberare conditionata.

Pe 27 aprilie, Judecatoria Sectorului 5 a respins, ca neintemeiata, cererea de eliberare conditionata depusa de Liviu Dragnea, care executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Decizia instantei nu este insa definitiva, iar Dragnea a facut contestatie.

In motivarea deciziei, magistratul de la Judecatoria Sectorului 5 spune ca Liviu Dragnea indeplineste fractia de 2/3 din pedeapsa, necesara pentru a fi eliberat conditionat, insa, din analiza coroborata a situatiei personale a fostului lider PSD, instanta nu si-a format convingerea ca acesta a dat dovezi temeinice de indreptare.

„Instanta apreciaza ca scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la functia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetatean trebuie sa fie constient de consecintele la care s-ar expune in cazul incalcarii legii penale. Eliberarea petentului, prin simpla implinire a fractiei si in contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natura a avea un efect total opus. Evident, o astfel de masura nu ar fi de natura a avea un efect descurajant, ba din contra, ar dovedi o lipsa de reactie din partea statului fata de cei care incalca normele legale”, spunea Judecatoria Sectorului 5.

Liviu Dragnea se afla in penitenciar din 27 mai 2019, cand a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

4 ore ago

Julian Assange castiga dreptul de a face recurs impotriva extradarii

Julian Assange a castigat o victorie importanta in lupta sa juridica impotriva incercarilor SUA de…

4 ore ago

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi ar putea declansa cursa curse pentru succesiunea lui Khamenei

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi intr-un accident de elicopter bulverseaza planurile celor din linia dura…

4 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

3 ore ago