Un licean rus din gruparea pro-Putin Iunarmia a injunghiat trei persoane, sustinand apoi ca este atacat de „dusmanii ucraineni si polonezi”

externe

adolescent, rus, cutit, criminal, Iunarmia, Putin, creiere spalate

Asa-numita „educatie patriotica” a copiilor si adolescentilor din Rusia, bazata pe un amestec de sovinism si militarism, poate duce la rezultate destul de previzibile. De exemplu, in satul Krasnii Desant din regiunea Rostov, un adolescent in varsta de 15 ani, caruia nu i-a fost data publicitatii identitatea, ci doar prenumele si initiala numelui (Grigori B.) a incercat sa organizeze un masacru la liceul unde invata, a relatat postul local SVTV News.

Adolescentul a venit la liceu purtand o masca Guy Fawkes (un personaj din filmul „V for Vendetta”, bazat pe identitatea unuia dintre participantii cheie la complotul prafului de pusca impotriva regelui englez Iacob I, in 1605).

O ruda a unuia dintre colegii sai i-a facut observatie in privinta mastii, iar vorbele sale l-au deranjat, se pare pe licean. Acesta a scos un cutit mare de bucatarie, pe care-l avea in rucsacul de scoala, si l-a injunghiat imediat. In altercatia care a urmat, portarul institutiei de invatamant si un profesor au fost de asemenea raniti grav. In cele din urma, adolescentul turbulent a fost imobilizat de fortele de securitate, chemate de urgenta.

In cursul arestarii sale, tanarul a strigat ca este atacat de „dusmanii ucraineni si polonezi” – lucru cu care propaganda Kremlinului ii sperie pe cetatenii rusi de ani de zile prin toate mijloacele de comunicare.

Ulterior s-a dovedit ca adolescentul era membru al miscarii de tineret pro-Putin Iunarmia (Armata Tineretului), care este echivalentul rusesc al Hitlerjugend,si care se ocupa cu spalarea creierului scolarilor rusi cu diverse falsuri despre tarile „teribile” din Occident si despre „maretia” Rusiei.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: