Un lider al pucistilor PSD anunta care este arma lor cea mai puternica. Chiar daca vor pierde in CEX, Dragnea va fi nevoit sa plece

politica

Deputatul Ion Mocioalca, presedintele PSD Caras-Severin, afirma ca finalul conflictului din PSD nu poate fi decat unul singur: „plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului”. El se asteapta ca pucistii sa fie infranti in CEX, insa anunta care este arma lor cea mai puternica: 100 de parlamentari PSD le sunt alaturi.

„Cred ca lucrurile nu mai pot fi oprite in momentul de fata, cred ca cele cateva milioane de voturi pe care colegii mei le au in spate, si cei peste 100 de parlamentari din judetele semnatare reprezinta mult mai mult decat niste voturi numarate intr-un CEx. Finalul cred ca poate fi unul singur: plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului”, a declarat Ion Mocioalca, in urma unei sedinte a Comitetul Executiv al PSD Caras-Severin, citat de Argument-CS.

Potrivit lui Ion Mocioalca, din cei 76 de membri prezenti, noua au votat impotriva, trei s-au abtinut, iar restul s-au declarat de acord cu textul scrisorii in care liderului PSD i se cere sa plece.

Bogdan Chirieac, un apropiat al lui Dragnea, a confirmat ca pucistii vor actiona in continuare in Parlament, dupa sedinta CEX.

„Indiferent daca pucistii ar obtine un vot in plus, Liviu Dragnea ar putea sa spuna – si pe buna dreptate – ca el a fost ales de Congres si e nevoie de un Congres pentru a-l schimba din functie. Daca pucistii pierd, ei nu se vor opri”, a declarat analistul Bogdan Chirieac, joi seara, la Antena 3, in cadrul emisiunii „Sinteza zilei”.

„Saptamana viitoare, in Camera Deputatilor, pucistii doresc, prin parlamentarii pe care ii au, sa ceara schimbarea presedintelui Camerei Deputatilor. Lucrul acesta se poate face. Desigur, Liviu Dragnea ramane presedintele PSD. Dar, fara sa detina functia de presedinte al Camerei Deputatilor, ii va fi greu sa conduca un partid care, in continuare, va fi scindat si unde sunt convins ca sunt alte forte implicate. Nu exista niciun motiv palpabil pentru ca, din senin, sa se ridice intr-un partid aflat la guvernare un asemenea val impotriva liderului, indiferent ce greseli a facut liderul partidului. Cu siguranta, un asemenea val este provocat si intretinut din afara partidului”, a mai spus Chirieac.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: