Un lider ALDE anunta: „Se strang deja semnaturi in opt judete pentru demiterea lui Klaus Iohannis”

politica

Ioan Ghise, fost senator ALDE, a anuntat, marti, la Antena 3, ca a primit informatii potrivit carora se strand semnaturi in opt judete pentru ca a se organiza un referendum de demitere a presedintelui Iohannis.

Ghise a declarat ca, in cadrul referendumului convocat de Klaus Iohannis, ar putea fi adaugata inca o intrebare, referitoare la demiterea din functie a lui Klaus Iohannis.

„Am fost sunat astazi de catre un domn Zaharia Dan din Calarasi. Mi-a spus ca in opt judete se strang semnaturi pentru a intreba poporul daca doreste demiterea lui Klaus Iohannis. (…) Daca provoaca cetatenii referedum pentru demiterea presedintelui s-ar putea ca el sa-si termine mandatul in acest an”, a declarat Ghise.

Potrivit Constitutiei, presedintele poate fi suspendat de catre Parlament „in cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei” sau dupa ce doua treimi din numarul parlamenterilor decide „punerea sub acuzare a Presedintelui Romaniei pentru inalta tradare”.

Semanaturile pentru demiterea presedintelui nu pot declansa un referendum, insa PSD s-ar putea folosi de acestea pentru a justifica populist decizia de suspendare a lui Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: