Un lider ALDE il ataca pe premierul Tudose pentru modul in care se comporta cu ministrii: „E de cancan. Cui ii foloseste?”

news

Ioan Ghise, fost senator ALDE, este nemultumit de faptul ca premierul Mihai Tudose ii critica pe ministri, in fata camerelor de luat vederi, la inceputul fiecarei sedinte de guvern. Ghise spune ca Tudose face „bascalie”de ei.

Ghise sustine ca ar trebui sa fie dat un comunicat de presa la sfarsitul sedintei de guvern sau ca premierul sa faca declaratii ulterior, nu sa traga la raspundere ministrii in timpul scurt cat este presa in sala.

”E de cancan. Se da un comunicat si se spune ce s-a adoptat. Cui ii foloseste faptul ca ne luam la bascalie in fata presei?”, a spus Ioan Ghise la Antena 3.

”Care este relevanta acestor aspecte? Nu se concretizeaza nicio hotarare de guvern sau lege”, a adaugat Ghise.

Joi, la inceputul sedintei de guvern, Tudose i-a luat peste picior pe ministrul Sanatatii si pe cel al Transporturilor.

Premierul i-a solicitat ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, sa eficientizeze activitatea in ceea ce priveste exproprierile imobilelor private situate pe traseul unor autostrazi in constructie si sa accelereze ritmul de lucru.

„Domnule ministru Cuc, in fiecare… sau la doua saptamani, mai expropriem cate doua cotete pe Bucuresti-Ploiesti? Mai aveti sau le putem strange pe toate o data, ca sa terminam?”, i-a spus premierul ministrului Transporturilor, citat de Agerpres.

In replica, Razvan Cuc a aratat ca sunt problemele care vin din trecut si acum sunt actualizate.

„Cele doua imobile care sunt astazi pe ordinea de zi, de expropriati, se regasesc in hotararea de guvern 381/2009, hotarare care prevedea declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata ramase de expropriat…”, a incercat sa explice Cuc.

Premierul l-a intrerupt, spunand: „Am inteles titlul (proiectului de HG — n.r.), dar acum doua saptamani am mai expropriat doua, tot pe tronsonul ala”.

Ministrul Transporturilor a intervenit, afirmand ca „sunt ultimele imobile care vor fi expropriate pe acest tronson”.

Tudose a insistat: „Acum doua saptamani alea doua erau ultimele”.

Cuc l-a contrazis in continuare pe premier, afirmand ca respectivele imobile „erau pe alt obiectiv de investitii”.

Schimbul de replici a continuat, premierul cerandu-i ministrului Transporturilor sa accelereze exproprierile si ritmul de lucru la autostrazi.

„Nu vreti sa facem noi autostrada inainte sa mai construiasca ei, ca poate ne iese mai bine”, a conchis Mihai Tudose.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: