politica

Un lider PNL cere demisia lui Daea: „Este cea mai mare pacoste pentru fermieri, este groparul fermierilor”

Presedintele PNL Braila, deputatul Alexandru Popa, a cerut marti demisia ministrului PSD al Agriculturii, Petre Daea. Penelistul, care este membru al Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, spune ca Daea este “cea mai mare pacoste pentru fermierii braileni”.

“Ministerul Agriculturii, condus de renumitul Petre Daea, a decis recent sa scoata de pe lista unitatilor administrativ teritoriale care se afla in zone defavorizate 18 localitati din judetul Braila, dand astfel o lovitura dura fermierilor din orasele si comunele respective. Practic, incepand din 2023 acestia vor pierde sume foarte importante.

Se dovedeste inca o data ca, de fapt, conducerea Ministerului Agriculturii, incepand cu ministrul Petre Daea si continuand cu secretarul de stat Sorin Moise, membru al PSD Braila, nu sustine interesele fermierilor.

Nu este posibil sa scoti 18 comune din judet de pe lista UAT-urilor din zonele defavorizate, dintr-un condei! Aceasta decizie este una cu bataie lunga, pentru ca fermierii care accesau fonduri europene primeau puncte procentuale la evaluarea proiectelor, datorita faptului ca aveau terenuri in zone defavorizate.

In plus, fermierii braileni din localitatile respective nu vor mai primi de la APIA sumele aferente zonelor defavorizate, bani care erau foarte importanti pentru ei. Si nu este vorba doar despre cei ce cultiva terenul, ci si despre cei care detin ferme zootehnice, fiindca nici acestia nu vor mai primi acele sumele de la APIA.

Practic, Daea, Moise si restul PSD-istilor din Ministerul Agriculturii sunt groparii fermieriilor braileni.

Nu stiu cum nu le-a fost rusine ministrului Daea, lui Sorin Moise si celorlalti PSD-isti sa dea ochii cu agricultorii prezenti la Conferinta regionala de la Lacu Sarat, stiind ca deja se luase aceasta decizie care va face ca judetul Braila sa piarda in fiecare an zeci de milioane de euro!

Astazi ii cer din nou demisia ministrului Daea, care este cea mai mare pacoste pentru fermierii braileni. Si il anunt ca daca nu demisioneaza, incepand de azi va avea in mine cel mai aprig adversar, pana va indrepta aceasta greseala legata de lista UAT-urilor din zonele defavorizate“, a transmis  Alexandru Popa prin intermediul unui comunicat de presa.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Celalalt „turn inclinat” al Italiei: Turnul Garisenda din Bologna, in pericol sa se prabuseasca, va fi reparat la fel ca Turnul din Pisa

Autoritatile italiene au pus la punct un plan de salvare a Turnului Garisenda din Bologna,…

9 ore ago

Invitarea lui Putin la summitul G20 ar trebui facuta in urma unui consens

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi ca o invitatie a sefului de stat rus…

9 ore ago

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

9 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

10 ore ago